AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 9.12.2022

​"Onko se sitten neljä kappaletta?" – Inter etsii vielä vahvistuksia, Forsellin jatko avoinna

​"Onko se sitten neljä kappaletta?" – Inter etsii vielä vahvistuksia, Forsellin jatko avoinna

Petteri Forsellin jatko Interissä on edelleen mahdollinen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin tuore päävalmentaja Jarkko Wiss rakentaa yhdessä seurajohdon kanssa joukkuetta tulevalle kaudelle.

Interin teemana on koota aiempaa nuorempi ja kotimaisempi joukkue. Tähän mennessä Interin uusista hankinnoista vanhimmat ovat 26-vuotiaat Darren Smith ja Iiro Järvinen. Wiss etsiikin joukkueeseen vielä pelaajia, jot-ka pystyvät kantamaan nuorta joukkuetta hankalissa hetkissä.

– Ainakin muutama hankinta tulisi olla kokeneempia, jotka ovat selkeästi urallaan voittaneet jotain. Kyllä meillä ne ovat haussa, Wiss sanoo Turun Sanomille.

Tällä hetkellä Interillä on sopimuksia ensi kaudelle jo 24, joskin mukana on joitakin nuoria pelaajia, joita tuskin paljon liigassa nähdään. Etsinnässä on kuitenkin vielä vahvistuksia kaikkialle muualle paitsi hyökkäyksen kärkeen.

– Voi olla maalivahti, voi olla yksi alakerran pelaaja, voi olla keskikenttäpelaaja ja voi olla laitapelaaja. Onko se sitten neljä kappaletta, Wiss pyörittelee.

Inter on testannut vammojen riivaamaa Timo Stavitskia, joka on viimeksi pelannut ottelun Hollannin kakkostasolla yli kaksi vuotta sitten. Wissin mukaan nopea laitahyökkääjä on esiintynyt harjoituksissa mielenkiintoisesti. Lisäksi Hongan akatemiassa esiintynyt keskikenttäpelaaja Hannes Woivalin on antanut näyttöjä.

Tammikuussa mukaan liittyy ainakin yksi ulkomaalainen testipelaaja. Interillä on edelleen neuvotteluyhteys Petteri Forsellin kanssa, eikä Wiss sulje pois hänen jatkoaan.

– Ollaan keskusteltu, että se on mahdollista. Ja ne huhut eivät pidä paikkaansa, että olisin joskus tyrmännyt hänen tulonsa Ilvekseen, vaan ainoa ongelma oli palkka.

Joukkueen on tarkoitus olla ehkä yhtä pelaajaa lukuun ottamatta kasassa tammikuussa.

– Mitä aikaisemmin olemme kimpassa, sitä vahvempia olemme kauden alussa. Se on tärkeää, kun on uusi valmentaja ja yli kymmenen pelaajaa poistuu.

Wissin mukaan on myös "hyvin todennäköistä", että joukkueesta poistuu vielä sopimuspelaajia. Keitä he ovat, sitä päävalmentaja ei suostu paljastamaan.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia