AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2022

FC Lahti rakentaa nyt vauhdilla ensi kautta - "Katsotaan mitä saadaan nopeasti sovittua ja maaliin"

FC Lahti rakentaa nyt vauhdilla ensi kautta - "Katsotaan mitä saadaan nopeasti sovittua ja maaliin"

Tästä alkoi FC Lahden valmistautuminen kauteen 2023. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden karikkoinen kausi sai onnellisen lopun Veikkausliigapaikan karsintojen voiton kautta ja katse on nyt tiukasti jo tulevassa.

Kuhnureilla on sopimus ensi kaudesta noin kymmenen pelaajan kanssa ja lisää pyritään nyt solmimaan. FC Lahden toimitusjohtaja Juho–Matti Heikari sanoo YLE Urheilun haastattelussa, että uusien pelaajien rekrytointeihin lähdetään takamatkalta, vaikka keskusteluja on jo käyty.

– Varmaan muilla Veikkausliigaseuroilla on ollut pieni etumatka pelaajarekrytoinneissa. Olemme olleet vähän hankalassa raossa, kun emme ole tienneet sarjatasoa. Pelaajienkin on tietysti vaikea ollut tehdä sitovia päätöksiä ensi kauden osalta. Lähdemme nyt heti katsomaan, mitä saadaan nopeasti sovittua ja maaliin.

Moni lahtelainen jalkapallon seuraaja toivoo, että liigajoukkue toimisi entistä paremmin väylänä oman kaupungin kyvyille. Tälläkin kaudella FC Lahti on tehnyt sopimuksia lupaavien omien juniorien kanssa, mutta koko joukkueen kasaaminen kotikaupungista ei ole Heikarin mukaan realismia.

– Meillä ei yksinkertaisesti ole täällä 30 lahtelaista liigapelaajaa tällä hetkellä. Joukkueen rakentaminen on aina oma prosessinsa, ja siinä on meillä urheilupuolen kanssa tehtävä tarkat analyysit, miten menemme uutta kautta kohti, arvioi Heikari.

Heikari myöntää, että kausi oli vaikea ja pettymys. Tästä pyritään kuitenkin ottamaan opiksi.

– Totta kai meillä on peiliin katsomisen paikka. Tämä ei ollut sellainen kausi, mitä lähdettiin tavoittelemaan. Saatiin kaudelle onnellinen lopetus, mutta täytyy tehdä asioita paremmin ensi kaudella.

Lähde: Yle Urheilu
Lisää uutisia