AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 20.10.2022

TPS taistelee paikasta Veikkausliigassa – ”Emme jätä mitään toivomisen varaan”

TPS taistelee paikasta Veikkausliigassa – ”Emme jätä mitään toivomisen varaan”

Olli Jakonen on valmiina liigakarsintoihin. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS havittelee paikkaa Veikkausliigassa ensi kaudeksi, kun se aloittaa liigakarsinnat torstaina FC Lahtea vastaan. TPS-hyökkääjä Olli Jakonen tietää millä keinoilla FC Lahti kaatuu.

TPS sijoittui Ykkösessä toiseksi ja eteni liigakarsintaan voitettuaan Ykkösen loppuhuipennuksessa FF Jaron selvästi 4-0. TPS oli vahva kaksinkamppailuissa, pyrki aktiivisesti prässäämään pallon pois Jarolta ja hyökkäsi suoraviivaisesti tilaisuuden auetessa. Onnistuneesta pelisuunnitelman toteutuksesta kertoi se, että TPS:n kaikki neljä maaliin johtanutta hyökkäystä käynnistyivät hyvistä pallonriistoista.

– Nautimme matsista paljon, ja se näkyi ilmeisesti ulospäinkin. Meillä oli hyvä fiilis läpi matsin, ja katsojat loivat hyvää meininkiä koko ajan. Teimme kovasti duunia ja saimme sen, mitä ansaitsimme, toteaa kaksi maalia ottelussa tehnyt Jakonen kertaa Jaro-pelin antia TPS:n verkkosivuilla.

Liigakarsinnassa vastaan asettuu kovempi haaste, kun vastassa on Veikkausliigassa sijalle 11 sijoittunut FC Lahti. Jakosen mukaan TPS on valmiina taisteluun liigapaikasta.

– Voitto on totta kai tavoite niin ensimmäisestä kuin toisestakin pelistä. Pitää ottaa huomioon, että nyt on kyse kahden ottelun yhteislopputuloksesta. Nyt täytyy löytää oikea rytmi sekä ensimmäisessä että toisessa pelissä, jotta saadaan oikea tulos ja saadaan pidettyä se tulos 180 minuutin ajan. Me taistelemme kentällä loppuun asti, emmekä jätä mitään toivomisen varaan, tuumaa TPS-hyökkääjä Jakonen.

TPS-FC Lahti torstaina 20.10. Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen. Liigakarsinnan toinen osa pelataan sunnuntaina Lahdessa.

Lisää uutisia