AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 17.10.2022

TPS ja Jaro kamppailevat liigakarsintapaikasta - vain voitto merkitsee maanantaina

TPS ja Jaro kamppailevat liigakarsintapaikasta - vain voitto merkitsee maanantaina

Kuva: Juha Tamminen

TPS taistelee FF Jaron kanssa liigakarsintapaikasta maanantaina ja pelin henki on selvä: vain voittajan kausi jatkuu.

TPS on nyt treenannut kolmisen viikkoa uuden päävalmentajansa Marko Rajamäen johdolla. Tehtävän vastaanottaessaan Rajamäki sanoi joukkueelleen, että yhteinen pelisapluuna täytyy saada hiottua kuntoon KPV- ja KTP-pelien aikana, jotta joukkue on valmis tärkeisiin karsintapeleihin.

– Nyt oikeastaan alkavat ne pelit, joita varten minä lähdin tähän projektiin mukaan. Nyt pelataan vain tuloksesta. Tykkään valmentajana näistä peleistä. Kiva, että saamme pelata tämän tärkeän matsin kotona. Jaro-peliin on vain ja ainoastaan yksi tavoite: voitto, Rajamäki kiteyttää.

Jaro on juuri nyt erittäin kovassa syysvireessä. Pietarsaarelaiset ovat seitsemän ottelun voittoputkessa. "Rapan" mukaan Jarolla on riveissään monia taitavia pelaajia, joita ei saa päästää pelaamaan vahvuuksillaan.

– Jarolla on monta hyvää pelaajatyyppiä. Heillä on kärjessä selkeä ysipelaaja, Alhaji Gero. Hän on suunnanmuutospelaamisessa Jaron ehdoton avainpelaaja. Jarolla on myös keskialueella hyviä pallollisia pelaajia, kuten Emile Paul Tendeng, Markus Kronholm ja Jacob Bushue. Näiden miesten kautta Jaro pyrkii pyörittämään pallollista peliä rauhallisemmissa ja kontrolloidummissa hyökkäyksissä.

Jaro kohtasi ensimmäisellä esikarsintakierroksella Ekenäs IF:n. Joukkueet kävivät keskiviikkona Pietarsaaressa tulisen taistelun, jonka Jaro voitti lopulta 2–1. Ottelussa jaettiin peräti 12 varoitusta ja kolme ulosajoa. Isojen panosten pelit voivat leimahtaa liekkiin, mutta TPS-koutsi Rajamäki on painottanut omille pelaajilleen, että hermokontrollin on pidettävä, vaikka vastustaja sitä yrittäisi kaikin keinoin horjuttaa.

– Meidän lähtökohtamme on hyvin selkeä. Lähdemme pelaamaan isolla sydämellä, mutta niin, että pää pysyy kylmänä, Rajamäki linjaa.

Jaron osalta Severi Kähkönen ja Frankline Okoye joutuivat vaihtoon Ekenäs IF:ää vastaan ja heidän osallistumisensa on vielä hyvin epävarmaa. Joni Remesahon reisivamma on paranemaan päin, mutta on vielä epävarmaa, ehtiikö hän kuntoutua maanantaiksi. Sen sijaan Jami Kyöstilä ja Matias Kivikko, joilla on ollut pieniä vammoja, ovat jälleen pelikunnossa.

ykkösen nousukarsintaottelu TPS - FF Jaro Veritas Stadionilla maanantaina 17.10. kello 18.30.

Lähde: TPS:n verkkosivut, FF Jaron verkkosivut
Lisää uutisia