AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 16.10.2022

Ilves päätti kauden voitokkaasti - "Hyvät valmiudet rakentaa ensi kautta"

Ilves päätti kauden voitokkaasti - "Hyvät valmiudet rakentaa ensi kautta"

Ilves haki voiton AC Oulusta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves päätti kautensa voittoon ja kolme pistettä AC Oululla nostivat lopullisen sijoituksen yhdeksänneksi.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio nautti etenkin ensimmäisen nelivitosen lajin hienouksista.

– Ensimmäinen puolisko oli hyvää futista, se oli meidän kontrollissamme. Uskalsimme pysyä pallossa ja liikuttaa sitä tarpeeksi nopeasti hyvällä temmolla. Murtautumisvaiheessa oli parannettavaa, Kallio pohtii.

– Toisella jaksolla olosuhteet olivat haastavat. Sateen takia pallo pysähtyi kentällä ja tuli syöttöharhoja. Epävarmuus varmaan iski pelaajiin, että uskaltaako tässä enää pelata jalkapalloa. Meille tuli vaikea jakso, emmekä pysyneet pallossa.

Kissapeto sai riveihinsä myös kokonaan uuden nimen. Jere Riissanen oli yksi monista tämän illan onnistujista.

– Lopulta selvisimme hyvin puolustussuuntaan, se on hieno juttu. Eetu (Huuhtanen) otti nyt toistamiseen nollapelin. Jere on lupaava nuorten maajoukkuepelaaja. Oli hienoa, että pystyimme antaa hänelle edes muutaman minuutin pitkällä Oulun reissulla. Hän pääsi nyt läheltä näkemään, että millaista liigataso on.

– Tänään oli monta onnistujaa. Emmanuel Patut ja Doni (Arifi) keskikentällä näyttivät avausjaksolla hyvää tekemistä. Totta kai Pete (Pennanen) on meillä aivot kentällä. Moni asia menee hänen kauttaan ja tehojakin on tullut. Tulevaisuuteen katsoen meillä on hyvät valmiudet rakentaa ensi kautta, Kallio päättää.

Lisää uutisia