AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 1.9.2022

​"HIFK jatkaa toimintaansa" – uudella puheenjohtajalla Jan Waldenilla huojentavia uutisia

​"HIFK jatkaa toimintaansa" – uudella puheenjohtajalla Jan Waldenilla huojentavia uutisia

Kannattajat ovat HIFK:lle kaikki kaikessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Spekuloinnit HIFK tulevaisuudesta saivat torstaina lisävaloa, kun seura ilmoitti varauksetta toiminnan jatkuvan ja konkurssiuhan poistuneen.

HIFK Fotboll Ab:n johdossa tapahtui viime sunnuntaina myös muutos, kun Jan Walden tarttui puheenjohtajan tehtäviin. Muu hallitus jatkaa HIFK:ssa toistaiseksi ennallaan. Walden kertoi torstain tiedotustilaisuudessa HIFK:n tilanteesta ja toi huojentavan viestin niin seuraväelle kuin koko suomalaiselle jalkapallolle.

- Toive HIFK:n kuolemasta ei toteudu. HIFK jatkaa toimintaansa ja pelaa kauden loppuun. 30 työpaikkaa säilyy ja konkurssia ei ole tulossa, Walden tiivisti.

HIFK:n pelastusoperaatio on nyt tavallaan toisessa vaiheessaan.

- Viime vuoden loppupuolella HIFK Ab oli menossa nurin. Heikki Pajusen johdolla alkoi pelastusoperaatio, joka antoi HIFK:lle mahdollisuuden lähteä mukaan tälle kaudelle, Walden taustoitti.

Alkuvuosi ei kuitenkaan ollut kovin ruusuinen monestakin syystä johtuen.

- Emme ole onnistuneet kumppanihankinnassa tai alkukauden yleisömarkkinoinnissa kuten olisi pitänyt. Samaan aikaan viime syksynä tehty kulubudjetti oli vakavasti alimitoitettu. Painolastit edelliseltä vuodelta olivat lisäksi yllättävän isot. Kaikkineen rahoitustarve oli odotettua reilusti suurempi.

- Käytännössä Heikki Pajunen rahoitti seuran toimintaa aina toukokuuhun asti. Toukokuun lopulla hän ilmoitti, ettei pysty enää rahoittamista jatkamaan. Vaihtoehdoiksi jäivät konkurssi tai sitten keksiä jotain muuta.

HIFK tuli asian kanssa julkisuuteen ja kertoi vaikeasta tilanteesta kesäkuussa vedoten samalla voimakkaasti kannattajiinsa ja koko seurayhteisöön.

- Kerroimme avoimesti tilanteesta ja vetosimme HIFK-ihmisiin suoraan. Olen todella kiitollinen siitä, että se myös toimi. Meidän vajeestamme saatiin puolet kurottua umpeen lipunmyynnin kautta ja se antoi mahdollisuuden jatkaa toimintaa. Sen lisäksi piti toki tehdä muita toimenpiteitä, Walden totesi.

- Rahoitus on nyt saatu kasaan. kyseessä ei ole mikään yksittäinen mesenaatti, vaan kokonaisuus on kerätty pienistä puroista. 10-15 HIFK-henkistä ihmistä tai yritystä on tuonut panoksensa mukaan. Panostukset eivät ole valtavia, mutta meille erittäin merkittäviä. Myös toimitusjohtaja Jarno Salmivuori on sitoutunut tähän projektiin ja se on antanut uskoa.

Walden painottaa samalla, että kyse ei ole kuluvasta kaudesta ja sen loppuun viemisestä kunnialla, vaan pysyvän ja kestävällä pohjalla olevan toimintamallin rakentamisesta.

- Tavoite on ollut yksinkertaisesti se, että HIFK säilyy olemassa. Ei vain tätä kautta loppuun, vaan myös niin, että HIFK pelaa ensi kaudellakin, oli se sitten Veikkausliigassa tai Ykkösessä.

- Kuinka paljon vaikkapa maanantain derbyyn myydään lippuja HIFK:n kautta, se on meille erittäin merkittävä asia. Tai miten onnistumme kausikorttimyynnissä tai kumppanisopimuksissa – tämä kaikki määrittää tulevaisuutta.

Selkeänä linjana HIFK:lla on jatkossa elää suu säkkiä myöten. Vanhoja vastuita on vielä olemassa, mutta ne on saatu neuvoteltua rasittamasta tilannetta akuutisti.

- Emme tule jatkossa käyttämään enempää rahaa kuin meillä on. Näin ei ole valitettavasti aina ollut, mutta tästä eteenpäin näin tulee ehdottomasti olemaan. Velkaa HIFK:lla on, mutta ne on kaikki nyt muutettu pitkäaikaiseksi velaksi, jota lähdetään lyhentämään aikaisintaan viiden vuoden päästä.

Lisää uutisia