AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 6.7.2022

HJK niukkaan voittoon RFS:sta - "Parannettavan varaa jäi omaan pallolliseen pelaamiseemme"

HJK niukkaan voittoon RFS:sta - "Parannettavan varaa jäi omaan pallolliseen pelaamiseemme"

Manuel Martic iski HJK:n voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK tarrasi kiinni jatkopaikkaan Mestarien liigan karsinnoissa voittamalla torstaina kotonaan Latvian mestari RFS:n lukemin 1–0.

Avausjakso oli enemmän Klubin hallinnassa, mutta ottelun edetessä RFS sai paremmin juonen päästä kiinni. HJK:n puolustuspelaaminen oli kuitenkin tehokasta, eikä RFS saanut luotua todellista uhkaa Klubin maalille.

Ottelun ainoa maali syntyi jo reilun kymmenen peliminuutin jälkeen, kun riikalaisten kapteeni, Tomislav Šarić tiputti pallon alaspäin Stefan Panićille. Serbialaisen kosketus oli louhikkoinen, ja Manuel Martic haistoi tilaisuutensa: itävaltalainen spurttasi takamatkalta Panicin kylkeen, riisti pallon itselleen ja siirsi pelivälineen varmasti ohi RFS-vahti Vytautas Černiauskasin.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela piti ottelun kuvaa odotetun laisena ja oli tyytyväinen joukkueensa puolustuspelaamiseen.

– Ottelun kuva oli aika odotetun lainen. Tiesimme, että vastassa on hyvä joukkue, jolla on hyviä pelaajia. Puolustimme mielestäni erittäin hyvin, vastustajalla ei ollut käytännössä yhtäkään maalipaikkaa. Hoidimme myös erikoistilanteet hyvin.

- Parannettavan varaa jäi omaan pallolliseen pelaamiseemme. Meidän pitää liikutella palloa hieman enemmän puolelta toiselle, jotta pystymme hyödyntämään isompia tiloja, ja päästä paremmin vastaprässeihin, jotta vastustaja ei saisi organisoitua omaa pallollista pelaamistaan haluamallaan tavalla.

Katso Toni Koskelan kommentit lehdistötilaisuudesta.

Muutama HJK-pelaaja nähtiin keskiviikon ottelussa hieman totutusta poikkeavassa roolissa: esimerkiksi Murilo liikkui paljon kymppialueella, ja avausmaalin tehnyt Manuel Martic oli usein prässäämässä korkealla.

– Kokeilimme [Pyry] Soirin ja Murilon peluuttamista siten, että he vaihtelivat paikkaa läpi ottelun: välillä toinen pelasi vähän alempana, välillä taas ylempänä. Saamme sen avulla hieman erilaisia rotaatioita aikaan. Martic nostettiin tänään vähän ylemmäs, ja hän pääsi osallistumaan peliin vähän eri tavalla kuin yleensä. Mielenkiintoisia variaatioita, jotka voivat tuoda lisää pelaamiseemme.

Neljän ottelun voitottoman putken katkeaminen on luonnollisesti huojentavaa, mutta samalla Koskela muistuttaa, että ottelu on vasta puoliajalla.

– Totta kai voittaminen on tärkeää, ja siitä saa itseluottamusta. Kaikki kuitenkin tietävät, että olemme vasta puoliajalla – ensi viikolla on tärkeä matsi. Uskon, että näemme silloin samantyyppisen ottelun. Meidän täytyy pitää kiinni puolustuspelaamisestamme ja samalla parantaa pallollista peliämme.

Toinen osaottelu pelataan Riikassa tiistaina 12. heinäkuuta. Otteluparin voittaja etenee Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle, jossa vastaan asettuu tshekkiläinen Viktoria Plzen. Häviäjä puolestaan jatkaa pelejään Konferenssiliigan 3. karsintakierroksella, jonka arvonta on edessä myöhemmin.

Lisää uutisia