AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 12.4.2022

"Meidän pitää määritellä pelitempo" - Ilveksen Kallio osaa varoa konkareita cup-vastustajana

"Meidän pitää määritellä pelitempo" - Ilveksen Kallio osaa varoa konkareita cup-vastustajana

"Köpillä" on monta tuttua pelaajaa vastustajan riveissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves avaa Suomen Cupin osaltaan keskiviikkona ja matkustaa Kupittaan kenttä 5:lle Turkuun.

Vastaan cupin 3. kierroksen ottelussa asettuu TPS:n organisaation vähintään 35-vuotiaiden ikämiesryhmä, jolla on sangen nimekäs ja kokenut pelaajalista.

TPS:n Miehet 35-joukkue pelaa kaudella 2022 läntisen alueen A1-lohkossa ikämiessarjaa. Viime kaudella samaisessa joukkueessa yli 10 ottelua vyölleen keränneitä pelaajia ovat mm. entiset A-maajoukkuepelurit maalivahti Peter Enckelman, laitahyökkääjä Mika Ääritalo ja keskushyökkääjä Mikko Hyyrynen.

ilveksen päävalmentaja Toni Kallio odottaa mielenkiinnolla, että ketkä tutuista konkareista lopulta ovat kentällä mustavalkoisissa asuissa.

– En tiedä, onko aiemmin pääsarjajoukkueelle tullut niin sanottua ikämiesjoukkuetta vastaan. Tiedämme, että ainakin siellä on rutkasti kokemusta Veikkausliigasta ja ulkomailtakin. Paljon on tuttuja pelimiehiä omankin peliurani ajalta. Jarno Heinikangas, Markus Paija, Mika Ääritalo ja Mikko Hyyrynen ovat varmaan heidän vanhemman pään porukkaa, Kallio luettelee.

– Niin ja onhan siellä meidän valmennustiimiimme kuuluva Joonas Laurikainenkin pelaajalistoilla. Tuossa yritimme häntä kannustaa mukaan pelaamaan, mutta ei ole kuulemma kokoonpanossa. Sehän on tietysti harrasteporukan kanssa muistettava, että vaikka pelaajalista on pitkä, niin kaikki tuskin ovat käytettävissä. Päivätyöt ja muut varmasti vaikuttavat pelipäivään.

Ottelusta ei haluta kuitenkaan tulevan liikaa menneiden pelivuosien nostalgisointia, vaan kentällä laitetaan uudet tuulet puhaltamaan.

– Lähtökohta totta kai on, että meidän pitää määritellä pelitempo. Silloin tapahtumat tulevat menemään, kuten haluamme. He kyllä osaavat pallon kanssa tehdä asioita, joten rauhaa emme saa antaa. Painiakin he varmasti osaavat. Se on juuri sitä kokemusta, että osataan laittaa kroppaa likoon. Jos vain ehtii, Kallio virnistää.

– Kun pelistä tehdään liigatasoista, niin sen pitäisi näkyä eduksemme tulostaululla. Emme mieti heidän pelitapaansa, vaan nyt lähdetään ihan omasta tekemisestä liikkeelle. Haluamme koko ajan kehittää peliämme ja pelaajia. Kierrätystä kokoonpanoon on luvassa. Annamme pelituntumaa osalle, ja toisaalta huilia sitä tarvitseville. Esimerkiksi Petteri Pennanen ja Aapo Mäenpää keräävät voimia sunnuntain liigapeliin.

TPS M35 - Ilves Kupittaa 5:lla keskiviikkona 13.4. kello 19.00.

Ottelu on myös katsottavissa suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia