AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 18.3.2022

Myös Ykköscup ratkeaa lauantaina – finaali TPS – FF Jaro heti Liigacupin finaalin jälkeen

Myös Ykköscup ratkeaa lauantaina – finaali TPS – FF Jaro heti Liigacupin finaalin jälkeen

"Tintti" Johansson tietää finaalitunnelman. (Kuva: Juha Tamminen)

Jalkapallon Ykköscup huipentuu Liigacupin tavoin lauantaina 19. maaliskuuta, kun Turun Palloseura ja FF Jaro iskevät yhteen finaalissa.

Entisenä pelaajana TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää, että finaalipelit ovat pelaajille hyvin erityisiä tapahtumia. Johansson oli pelaajana mukana, kun TPS voitti Suomen Cupin loppuottelussa HJK:n vuonna 2010.

– Muistan sen finaalin todella hyvin. Klubi pelasi kotikentällään. Se oli mahtava voitto. Pelin jälkeen oli hienot juhlat. Myös joukkuekaverit, joiden kanssa Cupin voitimme, ovat jääneet ikuisiksi ajoiksi mieleen, Johansson tunnelmoi.

– Finaalit ovat loistavia tapahtumia. Peliuran aikana niiden erityisyyttä ei vielä ehkä aivan ymmärrä. Kun peliuran päätyttyä kertaa menneitä tapahtumia, niin voitot ovat niitä, jotka merkitsevät erittäin paljon. Voitot jäävät historiankirjoihin, Johansson jatkaa.

Päävalmentaja Johanssonin mukaan fiilis joukkueessa on ollut tällä viikolla todella positiivinen. Joukkue on kulkenut yhteisen matkan, jonka loppuhuipennus on edessä. Johansson toivoo, että pelaajat nauttivat cup-finaalista.

Ykköscupin finaali pelataan Turussa Kupittaa 5:llä ja se alkaa kello 16.30 eli pian kello 14.00 alkavan Liigacupin finaalin FC Honka – FC Inter päättymisen jälkeen. Pääsyliput Ykköscupin finaaliin maksavat 5 euroa ja ovat myynnissä kello 16.00 alkaen.

Ykköscupin finaalia voi Liigacupin finaalin tavoin seurata myös suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia