AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 20.2.2022

Liigacupin lohkovaihe kolmea ottelua vailla pelattu – tässä asetelmat jatkoon

Liigacupin lohkovaihe kolmea ottelua vailla pelattu – tässä asetelmat jatkoon

HJK ja HIFK ovat varmistaneet puolivälieräpaikkansa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Liigacupin 2022 lohkovaihe saadaan päätökseen keskiviikkona 23.2. pelattavien kolmen ottelun myötä ja jatkopaikkojen suhteen paljon on vielä ratkaisematta.

A-lohko saatiin päätökseen jo viikonloppuna ja sen suhteen jatko on pitkälti selvä. HJK lohkovoittajana saa varmuudella kotiedun puolivälieriin ja myös HIFK jatkaa varmasti. HIFK on tällä hetkellä paras lohkokakkonen ja kiinni myös puolivälierien kotiedussa, mutta lohko C:sta saattaa vielä tulla tilanteeseen muutosta.

B-lohkossa kaikki on vielä avoinna, sillä lohkovoitto ratkeaa päätösottelussa FC Lahti – FC Haka. Kumpi vain nousisi voitolla ykköseksi ja siinä tapauksessa Ilves olisi lohkokakkonen ennen FC Honkaa, joka kuitenkin maalieronsa ansiosta menee väistämättä jatkoon toisena parhaista lohkokolmosena. Myös Ilveksen jatkopaikka on joka tapauksessa varma. Mikäli FC Lahti ja Haka kuitenkin päätyvät tasapeliin, ovat Ilves, Honka ja FC Lahti kaikki tasapisteissä lohkon kärjessä ja tällöin järjestys vaihtuu siten, että Honka vie ykkössijan ennen Ilvestä ja FC Lahti jatkaa parhaiden lohkokolmosten joukossa.

C-lohkossa on pelaamatta vielä kaksi ottelua ja ainoa varma asia on SJK:n jatkopaikka. Seinäjokelaiset ovat tuloksista riippumatta vähintään kahden parhaan lohkokolmosen joukossa. AC Oulun ainoa mahdollisuus kivuta jatkoon on puolestaan voitto KuPS:sta. KuPS:lle ja VPS:lle riittää kummallekin jatkopaikkaan tasapeli. Lohkovoitto sen sijaan on vielä kaikkien paitsi AC Oulun ulottuvilla.

Liigacupin lohkotilanteet.

Sijoitukset alkulohkossa määräytyvät tasapisteissä ensisijaisesti keskinäisen ottelun perusteella. Mikäli tämä on päättynyt tasan, ratkaistaan paremmuus järjestyksessä maalieron, tehtyjen maalien ja viime kädessä arvan perusteella.

Kaikki Liigacupin ottelut suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia