AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 15.1.2022

​"Ei vain urheilun ehdoilla" – Benjamin Källman sai tärkeän ohjeen legenda-isältään

​"Ei vain urheilun ehdoilla" – Benjamin Källman sai tärkeän ohjeen legenda-isältään

Benjamin Källman on isänsä neuvosta myös ylioppilas. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin Benjamin Källman leivottiin Veikkausliigan maalikuninkaaksi kaudella 2021, mutta hänellä on vielä matkaa isänsä saavutuksiin.

Torstaina Urheilugaalassa Suomen urheilun Hall of Fameen nimetty Mikael Källman on Suomen kaikkien aikojen käsipalloilija, joka teki maajoukkueen ja kotimaan kenttien ohella huikean uran Saksan kivikovassa Bundesliigassa. Kaksi Saksan mestaruutta, kaksi Saksan cupia ja myös eurocup-voiton SG Wallau-Massenheimin riveissä voittanut Källman oli lajinsa maailmantähtiä urallaan.

Aktiiviuransa jälkeen menestyksellisesti valmentajana toiminut "Micke" Källman on itsekin pelannut käsipallon ohella jalkapalloa ja seurannut luonnollisesti läheltä poikansa otteita. Tärkeän neuvon isä antoi "Bennylle" jo vuosia sitten.

– Benny tuli sanomaan saatuaan sopimuksen 17-vuotiaana Interiin, että hän jättää koulun kesken. Minä sanoin ja koko perhe sanoi, että ei missään nimessä. On todella ehdottoman tärkeää, että jokainen hoitaa myös koulutuksen itselleen, eikä mene vain urheilun ehdoilla. Bennykin on nyt ylioppilas ja on pärjännyt kuitenkin aika hyvin, Källman muistelee Käsipalloliiton verkkosivuilla.

Nykyään GrIFK:ta miesten käsipallon SM-liigassa valmentava Källman antaa myös lajista riippumattoman yleispätevän ohjeen nuorille pelaajille.

– Ulkomaisille kentille on hyvä tähdätä, kun on tarpeeksi hyvä ja asenne on kohdillaan. Toivon aina, että omassa joukkueessani on pelaajia, joiden tähtäin on nimenomaan ulkomailla ja isoissa sarjoissa. Yritän tässä auttaa mahdollisimman paljon, Källman sanoo ja jatkaa samaan hengenvetoon.

– Pitää kuitenkin muistaa, että Suomessakin on hyvä polku edetä. Jos olet tarpeeksi hyvä, pääset jo aikaisessa vaiheessa harjoittelemaan ja pelaamaankin miesten joukkueessa ja se vie eteenpäin. On hyvä vaihtoehto käydä koulu loppuun ja poikien osalta ehkä inttikin ja sitten tähdätä vasta isompiin sarjoihin.

Lisää uutisia