AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 21.11.2021

​Jari Pyykölällä vankin kokemus Veikkausliigasta päävalmentajana

​Jari Pyykölällä vankin kokemus Veikkausliigasta päävalmentajana

Jari Pyykölä toimi kaudella 2016 PS Kemin valmennusryhmässä. (Kuva: Juha Tamminen)

Puolentoista vuosikymmenen jälkeen päävalmentajan tehtäviin Veikkausliigassa tarttuva Jari Pyykölä on aktiiviliigavalmentajista myös kokenein.

Daniel Norrménin aisaparina IFK Mariehamnissa aloittavalla Pyyköllä on tilillään 180 Veikkausliigaottelua päävalmentajana. Tällä lukemalla hän on yli 50 ottelua edellä listakakkosena olevaa SJK-luotsi Simo Valakaria.

Yli sadan Veikkausliigaottelun on yltänyt vain neljä ensi kauden Veikkausliigavalmentajaa. Pyykölän ja Valakarin ohella listalle yltävät FC Hongan Vesa Vasara ja HJK:n Toni Koskela. Kärkikvartetista löytyvät myös ainoat mestarivalmentajat - Pyykölä 1996 FC Jazz, Valakari 2015 SJK ja Koskela 2020 ja 2021 HJK.

Kokonaan uusina niminä listalle tulevat FC Interin Miguel Grau ja VPS:n Jussi Nuorela. Norrménin ohella Ilveksen Toni Kallio ja AC Oulun Ricardo Duaerte tarttuivat ensi kertaa Veikkausliigajoukkueen päävalmentajan tehtäviin kesken kauden 2021.

SJK:n peräsimeen siirtynyt Joaquin Gómezilla kokemusta päävalmentajana on yhden kokonaisen Veikkausliigakauden verran ja FC Lahden Ilir Zenelillä sekä FC Hakan Teemu Tainiolla puolestaan kaksi kautta.

Listalta puuttuu vielä yksi nimi, sillä HIFK ei ole vielä julkistanut tulevan kauden päävalmentajaansa.

Veikkausliigan päävalmentajat 2022, yli 100 ottelua:

180 Jari Pyykölä
126 Simo Valakari
109 Vesa Vasara
108 Toni Koskela

Lisää uutisia