AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 10.11.2021

Kalle Multanen haluaa näyttää kyntensä Veikkausliigassa – ”Olen profiloitunut Ykkösen pelaajaksi”

Kalle Multanen haluaa näyttää kyntensä Veikkausliigassa – ”Olen profiloitunut Ykkösen pelaajaksi”

Kalle Multanen pääsee taas liigakentille. (Kuva: Juha Tamminen)

Ykkösen kaikkien aikojen maalintekijä Kalle Multanen saa ensi kaudella jälleen mahdollisuutensa Veikkausliigassa, kun hän oli auttamassa VPS:aa palaamaan korkeimmalle sarjatasolle. Multanen uhkuu näyttöhaluja tulevaa kautta silmällä pitäen.

Multanen rikkoi tällä kaudella sadan maalin rajan Ykkösessä ja on takonut Ykkösessä urallaan yhteensä 104 maalia. Vastaavaan määrään ei kukaan ole aiemmin yltänyt.

– Olen tyytyväinen ja ylpeä, että olen pystynyt tuon rajapyykin rikkomaan. Ei ole missään sarjassa ihan jokapäiväistä, että joku tekee 100 maalia, Multanen muistuttaa Akaan Seudun sivujen haastattelussa.

Multanen siirtyi viime vuonna VPS:aan kahden vuoden sopimuksella. Multasella on sopimuksessa ulkomaan pykälä siirtoikkunan ajan, mutta hänen katseensa ovat vahvasti Veikkausliigassa. Multanen pelasi viimeksi Veikkausliigassa kaudella 2016 FC Lahdessa ja liigakokemusta löytyy myös Hakan paidasta kausilta 2009-2011.

– Se herättää tietynlaista tyytyväisyyttä ja vähän ehkä ylpeyttäkin, että pääsen taas pitkästä aikaa liigaan. Olen profiloitunut Ykkösen pelaajaksi, vaikka olen pelannut Veikkausliigassa aikaisemminkin. Ensi kaudella haluan näyttää, että pystyn olemaan siellä hyvä pelaaja.

Kaikkinensa Multanen on viihtynyt hyvin VPS:ssa ja Vaasassa.

– Ei mitään valittamista. Näkee, että siitä ei ole pitkä aika, kun tämä seura on ollut Veikkausliigassa. Meillä on hieno stadion ja pukukopit ja kaikki, kymmenen maalia VPS:lle viimeistellyt Multanen kehaisee.

Lisää uutisia