vko.40 // 8.10.2021

​VPS tarrasi kiinni suoraan nousuun Veikkausliigaan

VPS on kiinni suorassa nousussa Veikkausliigaan. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS otti tiukan otteen suorasta noususta Veikkausliigaan kaatamalla perjantaina Ykkösen kärkikamppailussa TPS:n maalein 3-1 (2-0).

Steven Morrissey vei VPS:n johtoon jo seitsemännellä peliminuutilla ja Samba Sillah tuplasi johdon avausjakson puolivälissä. Tauolle Veritas Stadionilla mentiin numeroissa 0-2. TPS kavensi pian tauon jälkeen Kalle Taimin osumalla. Viimeisen niitin iski kuitenkin VPS:n Sebastian Strandvall vajaa viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista ja VPS vei äärimmäisen tärkeät pisteet matkaansa.

Kun RoPS puolestaan kärsi perjantaina 1-2-tappion EIF:lla alkaa rovaniemeläisten ote nousukamppailusta kirvota.

Kun Ykkösen ylempää loppusarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta, VPS on ykkösenä kahden pisteen erolla TPS:aan ja runkosarjan ykkönen RoPS on puolestaan jäänyt TPS:sta jo neljän pisteen päähän.