AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 5.10.2021

U19-pojat avaa EM-karsintaturnauksen keskiviikkona Puolaa vastaan - "Tulee varmasti haastavaa"

U19-pojat avaa EM-karsintaturnauksen keskiviikkona Puolaa vastaan - "Tulee varmasti haastavaa"

Hongan Niilo Saarikivi on mukana taistelemassa paikasta EM-jatkokarsinnassa. (Kuva: Juha Tamminen)

U19-poikien EM-karsintaturnaus alkaa keskiviikkona. Suomi matkusti Puolaan sunnuntaina ja saa isäntämaan vastaansa heti ensi käsittelyssä.

Puolan lisäksi Suomi taistelee jatkopaikasta Ukrainan ja Maltan kanssa. Jokaisen karsintalohkon kaksi parasta jatkavat EM-jatkokarsintaan, minne pääsee myös karsintojen paras lohkokolmonen.

Päävalmentaja Peter Lundberg kertoo, että joukkueen kaikki on sujunut Puolan päässä suunnitelmien mukaan, ja Rodan-Groklin Stadiumilla nähdään hyvin valmistautunut joukkue.

– Tänään kävimme vielä läpi sekä hyökkäys- että puolustuspelin pelitapaamme. Olemme valmistautuneet siihen, kuinka Puola tulee pelaamaan. Puola on todella vahva ja hyvin organisoitu joukkue. Heillä on vahvoja yksilöitä, ja meidän tulee olla tarkkana erikoistilanteissa.

- Ottelusta tulee varmasti haastava, mutta mikäli pystymme pelaamaan parhaamme mukaan, meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon asti, Lundberg toteaa.

Suomella on allaan mainiot kenraaliharjoitukset Ruotsia vastaan. Kumpikin syyskuun alussa pelatuista maaotteluista päättyi sinivalkoisten 3–0-voittoon – mitä asioita näistä peleistä tulee ottaa mukaan EM-karsintaan?

– Meidän tulee puolustaa yhtä kurinalaisesti, emmekä saa päästää vastustajia jatkossakaan helpolla kaksinkamppailuissa. Hyökkäyskolmanneksella olimme todella luovia ja pojat tekivät hienoja kombinaatioita – haluamme nähdä samaa myös karsintapeleissä, Lundberg sanoo.

Lisää uutisia