AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2021

Maalivahti Matias Riikonen palaa FC Kööpenhaminasta Ilveksen riveihin

Maalivahti Matias Riikonen palaa FC Kööpenhaminasta Ilveksen riveihin

FC Kööpenhaminassa syyskuusta asti lainapestillä ollut maalivahti Matias Riikonen palaa Ilvekseen heinäkuun puolessa välissä.

19-vuotias Riikonen pelasi alkukaudesta 2020 kuusi Veikkausliigan ottelua keltavihreiden riveissä, ennen kuin matkasi Pohjoismaiden kenties suurimman seuran organisaatioon lainalle. Tanskan alle 19-vuotiaiden mestaruussarjassa Riikonen saavutti FC Kööpenhaminan kanssa pronssia. Pelattuja otteluita kertyi 15 ja myös edustusjoukkueen harjoitusrinki tuli tutuksi.

– Paljon oli totuttelua uuteen. Toki kyse oli Pohjoismaasta, joten elämä oli aika helppoa. Englannin kielellä pärjäsi hyvin ja tanskaksi opin lajisanastoa. Harjoittelun rutiinit olivat samat päivästä toiseen. Samalla tein Sammon keskuslukion nettikursseja etänä, mutta muuten arki pyöri vain jalkapallon ympärillä, Riikonen kertoo.

– Pelit alkoivat ihan hyvin, sitten tuli vaikeampi jakso ja lopuksi taas parannettiin. Sain paljon peliaikaa, se oli tärkeää. Vastuun myötä kehityin paljon. Edustusjoukkue ja heidän reservinsä treenasi samalla alueella ja etenkin maajoukkuetauoilla olin miesten harjoituksissa mukana.

Koronan vaikutukset tuntuvat luonnollisesti myös Tanskassa asti.

– Joulun jälkeen kun palasin Tanskaan, niin rajoitustoimet pysyivät pitkään tiukkoina. Silloin olin ainoastaan joko kotona tai treenikentällä, ei mitään muuta. Emme saaneet pelata omia sarjapelejäkään, ennen kuin vasta maaliskuussa. Seura ei myöskään päästänyt Suomeen U19-maajoukkueen leirille mukaan koronan takia.

Vuonna 2002 syntynyt Riikonen on taas yhden arvokkaan kokemuksen verran valmiimpi Veikkausliiga-maalivahti. Suomeen palannut talentti on lomalla kansainvälisen siirtoikkunan aukeamiseen asti (13.7.).

– Hyvillä mielin palaan Tampereelle. Tuttu ympäristö ja haluan päästä näyttämään parastani. Pelaajat ovat vaihtuneet aika paljon, mutta on myös tuttujakin. Ilveksellä on mielenkiintoinen nuori joukkue ja olemme kaikki maalivahdit suht saman ikäisiä. Odotan innolla yhteisiä treenejä. Kilpailu peliajasta kehittää ja vie kaikkia eteenpäin, Riikonen tietää.

Lisää uutisia