AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 29.1.2021

Espanjalaislaituri sopimukseen HIFK:n kanssa - "Luovuutta ja yllätyksellisyyttä"

Espanjalaislaituri sopimukseen HIFK:n kanssa - "Luovuutta ja yllätyksellisyyttä"

Kuva: Juha Tamminen

24-vuotias espanjalaislaituri Juanan Entrena siirtyy HIFK:hon kauden 2021 kattavalla sopimuksella.

Entrena on viimeksi edustanut Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Orihuela CF:n joukkuetta, jossa hän pelasi lainalla UD Melillasta. Entrena pelasi Orihuelassa viisi ottelua ja viimeisteli yhden maalin keväällä 2020.

Huétor-Tájarin kunnassa syntynyt Entrena aloitti juniorina jalkapallon pelaamisen Granadassa, kotiseutunsa seurassa. Myöhemmin hän siirtyi Sevillaan ja sieltä eteenpäin FC Barcelonan organisaatioon vuonna 2011. Parin vuoden La Masia-ajanjakson jälkeen Entrena vaihtoi joukkuetta saman kaupungin sisällä edustaen RCD Espanyolia aina aikuisikään asti.

Entrena pelasi kaudella 2016-2017 kolme ottelua Espanjan pääsarjassa Granadan paidassa. Pelaajalla on lisäksi jo aiempaa kokemusta ulkomailta, sillä hän on urallaan edustanut kroatialaista NK Rudesia sekä kyproslaista Omonia Nikosiaa.

– Halusin tulla tänne kehittyäkseni entistä enemmän pelaajana. Tämä oli eräänlainen askel tuntemattomaan minulle, sillä en tiennyt juuri mitään Suomesta tai jalkapallosta täällä entuudestaan. Sain kuitenkin hyvän ensivaikutelman HIFK:sta ja kaikki on sujunut hienosti siitä lähtien kun tulin tänne Helsinkiin.

- Olen varma siitä, että tulen viihtymään hyvin tässä kauniissa kaupungissa, vaikkakin täällä vielä tässä vaiheessa on aika kylmät kelit, Entrena kertoo.

HIFK:ssa odotukset ovat korkealla.

– Juanan Entrena on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla. Hän tuo meille uutta luovuutta ja yllätyksellisyyttä hyökkäyspeliin. Uskomme vahvasti siihen, että hän saa uuden nosteen uralleen HIFK:ssa, sanoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Lisää uutisia