AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.02 // 13.1.2021

​Kuopion Keskuskentän uusi stadion rakenteille jo tänä vuonna?

​Kuopion Keskuskentän uusi stadion rakenteille jo tänä vuonna?

Kuopion Keskuskentän uusi stadion on myötätuulessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Keskuskentän uuden jalkapallostadionin rakentaminen halutaan Savon Sanomien mukaan saada käyntiin jo alkaneen vuoden puolella.

Lehden mukaan tahtotila on yhteinen sekä Kuopion kaupungilla että KuPS:lla, joka on stadionin pääkäyttäjä. Tällä hetkellä näyttää todennäköisimmältä, että kyseeseen tulisi noin 6000 katsojan stadion joskus väläytellyn 8000-paikkaisen monitoimiareenan sijasta.

– Jos jossain vaiheessa puhuttiin tapahtuma-areenasta, jossa pelataan myös jalkapalloa, niin nyt puhutaan jalkapallostadionista, jossa voisi järjestää myös tapahtumia, kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen vertaa.

Stadion on tarkoitus rakentaa mallilla, jossa ulkopuolinen taho rakentaa stadionin ns. leasing-mallilla ja kaupunki vuokraa sen itselleen ja edelleen eteenpäin. Kaupungin ja KuPS:n on määrä neuvotella asiasta vielä kustannusten jaon osalta lähiviikkoina ja sen jälkeen voitaneen edetä.

– Kilpailutus vie oman aikansa. Minulla ei ole kristallipalloa, mutta optimistisimmillaan tämän vuoden puolella voisi päästä rakentamaan, Pirhonen arvelee.

Siinä tapauksessa rakentaminen voisi olla jo hyvin pitkälle Veikkausliigakauden 2022 alkaessa. KuPS:ssa ollaan toiveikkaita sen suhteen, että asiat ovat nyt etenemässä oikeilla urilla.

– Muut liigapaikkakunnat ovat kehittäneet omia olosuhteitaan vauhdilla ja tehneet päätöksiä uusista stadioneista. Se tuo ehkä myönteistä vertaispainetta. Minulle jäi käsitys, ettei Kuopion kaupunki aio jäädä siinä jälkeen, KuPS Oy:n puheenjohtaja Antti Haapakorva sanoo.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia