AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 19.12.2020

​Turun kaupunginhallitus hyväksyi Veritas Stadionin päätykatsomohankkeen

​Turun kaupunginhallitus hyväksyi Veritas Stadionin päätykatsomohankkeen

Veritas Stadionille tulee lisäkapasiteettia. (Kuva: Juha Tamminen)

Veritas Stadionille nousee ensi vuoden aikana uusi katsomo stadionin itäpäätyyn. Tämä varmistui Turun kaupunginhallituksen torstaisen päätöksen myötä.

Päätös tehtiin kiireellisessä tahdissa, sillä vuodenvaihde oli takarajana Palloliiton UEFA:n kautta saamalle avustukselle Nations Leaguen otteluissa käytössä olleille stadioneille. Noin 900 000 euron tuki olisi palautunut UEFA:lle, mikäli päätöstä ei olisi tehty tämän vuoden puolella ja rakentaminen puolestaan ajoitu vuodelle 2021.

Alun perin taustalla oli ajatuksena vastaavan katsomon rakentaminen kuin Veritas Stadionin toisessa päädyssä. Turku ei kuitenkaan katsonut näin suurelle katsomolle olevan tarvetta ja näin pikavauhtia päädyttiin kompromissiin, jossa tuki saadaan käytettyä, mutta kaupungin osuus jää 200 000 euroon.

Iso katsomo olisi ollut kustannuksiltaan 5-6 miljoonaa euroa, kun nyt 800-1000 -paikkainen katsomo jää kustannuksiltaan reiluun miljoonaan.

– On ollut vaikea löytää ratkaisua. Viimeisten kuukausien aikana löysimme tällaisen, mikä oli no brainer (itsestäänselvyys) kaupungille, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande totesi Turun Sanomille.

Casagrande painottaa samalla, että "kevyempi" versiokin tulee toteuttaa harkitusti.

– Kaikkien intresseissä on, että katsomon tulee olla järkevän näköinen. Se ei voi olla liian pieni eikä liian matala, ja sen ulkonäön pitää olla yhteensopiva muun stadionin kanssa.

Katsomosta on määrä rakentaa sellainen, että se voidaan tarpeen mukaan myöhemmin siirtää toiselle kentälle.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia