AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 28.11.2020

Suomen Cupissa 2021 muutoksia koronatilanteen vuoksi

Suomen Cupissa 2021 muutoksia koronatilanteen vuoksi

Kuva: Juha Tamminen

Jalkapallon miesten Suomen Cup pelataan kaudella 2021 vielä nykyisessä muodossaan, mutta koronan vuoksi poikkeuksellisesti tiivistettynä lohkovaiheen osalta.

Miesten Suomen Cup käynnistyy kaudella 2021 aiempaan tapaan karsintavaiheella. Sekä Veikkausliigan että Ykkösen joukkueet jaetaan kolmeen neljän joukkueen alkulohkoon. Näissä pelataan kuitenkin koronatilanteesta johtuen vain yksinkertaiset sarjat eli kullekin joukkueelle tulee pelattavaksi lohkovaiheessa kolme ottelua.

Veikkausliigan karsintalohkoista voittajat etenevät suoraan Suomen Cupin puolivälieriin. Ensimmäiselle varsinaiselle cup-kierrokselle pääsevät Veikkausliigan karsintalohkojen lohkokakkoset, Ykkösen karsintalohkojen voittajat ja kaksi parasta lohkokakkosta sekä Kakkosen Cupin finaalijoukkueet. Ensimmäiseltä cup-kierrokselta puolivälieriin pääsee viisi joukkuetta ja puolivälieristä eteenpäin pelataan normaali cup-kilpailu, joka huipentuu alustavasti lauantaina 8.5.2021 pelattavaan finaaliin.

Suomen Cupin karsintalohkovaihe käynnistyy helmikuussa 2021.

Kaikkiaan cupeja aiotaan uudistaa kaudelle 2022. Alkuvuodesta 2021 asetetaan työryhmä miettimään mallia, jolla kaikki miesten cup-kilpailut – Suomen Cup, Kakkosen Cup ja Suomen Regions' Cup – saadaan uudessa muodossa parhaiten palvelemaan niin seuroja ja kannattajia kuin kilpailullisia kokonaisuuksia huomioiden optimaalisella tavalla kaiken tasoiset seurat. Naisten Suomen Cupin uudistaminen käsitellään osana tyttöjen ja naisten kilpailutoiminnan kehittämisprosessia.

- Nykymuodossa kokonaiskauden pidennys virallisten otteluiden osalta on ollut hyvä asia, mutta emme ole löytäneet mallia, joka ottaisi parhaalla mahdollisella tavalla huomioon eri sarjatasojen joukkueiden tarpeet verrattain lyhyellä kilpailukaudella.

- Lisäksi Suomen Cupin mediaoikeuksien ja kumppanuuksien kasvattaminen on selkeä tavoitteemme, ja sen saavuttaminen edellyttää muutosprosessin käynnistämistä, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo.

Miesten Suomen Cupin 2021 ilmoittautuminen käynnistyy 1.12.2020 ja jatkuu 15.12. saakka.

Lisää uutisia