AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 2.10.2020

Zeneli FC Lahden noususta: "Merkki siitä, että joukkue on kypsynyt henkisesti"

Zeneli FC Lahden noususta: "Merkki siitä, että joukkue on kypsynyt henkisesti"

Kunhuroti juhli toisella jaksolla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti nousi tauon tappiotilanteesta perjantaina lopulta komeaan 3-1-voittoon vierailleesta IFK Mariehamnista.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Hän kuitenkin löysi ottelusta paljon parannettavaa.

- Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, varsinkin ensimmäisen jakson jälkeen. Ensimmäisellä jaksolla reagoimme myöhässä ja emme nähneet kavereita. Takaisku harmittaa, sillä IFK ei kyennyt luomaan juuri paikkoja.

Pienet muutokset osuivat kohdilleen ja Zeneliä lämmitti erityisesti se, että nyt Kuhnurit tuli lopussa vahvasti. Hän piti tappioasemasta voittoon nousua erittäin hyvänä merkkinä joukkueen sisukkuudesta.

- Muutimme hieman pelisysteemiä ja suoraviivaistimme peliämme lisää ja saimme kolme maalia. Tämä on arvokas voitto. Olemme muutamassa ottelussa sulaneet. Nyt nousimme rinnalle ja menimme ohi. Se on merkki siitä, että joukkue on kypsynyt henkisesti.

- Pelin sisällä on vielä paljon parannettavaa, joihin keskitymme maajoukkuetauolla, Zeneli hymyili.

Voitolla FC Lahti tasapisteisiin kuudetta sijaa hallussa pitävän HIFK:n kanssa. Lahdella on matkaa mitaleihin vain kuusi pistettä. Joukkue jää muutaman päivän mittaiselle lomalle maajoukkuetauon aikana ja palaa takaisin harjoituskentille ensi viikon aikana.

Lisää uutisia