AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 19.8.2020

​"Meidän on oltava parhaimmillamme" – KuPS-luotsi Erlandsen tuntee vastustajan vahvuuden

​"Meidän on oltava parhaimmillamme" – KuPS-luotsi Erlandsen tuntee vastustajan vahvuuden

Arne Erlandsen tuntee Molden erinomaisesti. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran menestyksekkääseen seurahistoriaan kirjoitetaan keskiviikkoiltana uusi luku. KuPS pelaa historiansa ensimmäisen ottelun nykymuotoisessa Mestarien liigassa: edessä on ensimmäisen karsintakierroksen ottelu kovaa kotijoukkuetta Molde FK:ta vastaan.

Ensimmäisen karsintakierroksen ottelu pelataan yksiosaisena lopulliseen ratkaisuun saakka eli tarvittaessa taistellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Toista osaottelua tai uusintaottelua ei siten pelata. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille ilman yleisöä. Ottelun voittaja etenee jatkoon toiselle karsintakierrokselle ja ottelun häviäjä jatkaa eteenpäin Eurooppa-liigan toiselle karsintakierrokselle.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Arne Erlandsen seuraa Norjan liigaa erittäin tiiviisti ja tuntee läpikotaisin kaikki oman kotimaansa liigajoukkueet. Huippujoukkueen pelaajat ja pelitapa ovat siten hyvässä tiedossa Kuopiossa.

- Molde on ollut paras joukkue Norjassa jo jonkin aikaa. Heillä on eniten kansainvälistä pelikokemusta Norjassa, he pelaavat hyvää jalkapalloa ja ovat hyviä niin vastahyökkäyksissä kuin erikoistilanteissakin. Molde on hyvä joukkue ja edessä on kova ottelu, Erlandsen pohtii keskiviikkoisen ottelun lähtökohtia.

KuPS:n joukkueessa pelaa muutamia pelaajia, jotka ovat pelanneet kovassa Norjan liigassa ennen Kuopioon tuloaan. Vastustajajoukkueesta on saatu tätäkin kautta hyvää pientä lisäinfoa.

Kuopiolaiset lähtevät haastamaan kotijoukkuetta omalla laadukkaalla pelaamisellaan. Himoittuun jatkopaikkaan vaaditaan parasta mahdollista suoritusta. Tehtävä ei tule olemaan helppo, mutta KuPS-joukkue on venynyt aiemminkin erinomaisiin vierasesityksiin kuten viime vuonna Varsovassa. Legian edustajat totesivatkin Kuopiossa pelatun toisen osaottelun jälkeen, että hyvin valmennettu KuPS pystyy parhaimmillaan pelaamaan täysin Mestarien liigan tasoista jalkapalloa.

KuPS on valmis esittämään norjalaisillekin kaikkein parastaan.

- Meidän on oltava keskiviikkona parhaimmillamme. Vastassa on nyt parempi joukkue kuin yksikään Suomessa. Me haluamme edetä Euroopassa mahdollisimman pitkälle ja kovien kansainvälisten otteluiden pelaaminen on paras tapa kehittyä paremmiksi. Me teemme keskiviikkona parhaamme ottelun voittamiseksi, päävalmentaja sanoo.

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse on näkyvästi mukana keskiviikkoillan huippuottelussa. Ponsse ja KuPS ovat tehneet merkittävän yhteistyösopimuksen, jonka johdosta Ponsse toimii KuPS-joukkueen europelipaitojen pääyhteistyökumppanina. Pohjois-Savo on mestareiden maakunta ja myös Pohjois-Savon Liitto on mukana Suomen mestarijoukkueen matkalla tämän kesän eurokentillä.

Ottelu Moldessa alkaa keskiviikkona kello 19.00 Suomen aikaa.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia