AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2020

Haka-kaksikko Ojala ja Tainio lyhytaikaiselle lainalle AC Kajaaniin

Haka-kaksikko Ojala ja Tainio lyhytaikaiselle lainalle AC Kajaaniin

Salomo Ojala hakee lisävirtaa AC Kajaanista. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan parivaljakko Salomo Ojala ja Maximus Tainio hakevat pelituntumaa Ykkösessä pelaavasta AC Kajaanista.

Haka ja AC Kajaani solmivat talvella farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajien liikehdinnän seurojen välillä. Hakalla on elokuussa seitsemän peliä ja Ojalan sekä Tainion lainan tarkoituksena on saada miehet parhaaseen mahdolliseen vireeseen elokuun peleihin.

Haka-kaksikko on jo liittynyt kajaanilaisjoukkueen mukaan ja miehet ovat AC Kajaanin matkassa lauantaisessa MYPA-ottelussa. Lainapesti kestää alustavasti yhden ottelun.

– Kun meillä on tällainen mahdollisuus AC Kajaanin kanssa, niin olisi typeryyttä olla käyttämättä sitä. "Maxilla" on niin pitkä aika edellisestä pelistä, että hän tarvitsee ehdottomasti pelituntumaa ja Salomoa haetaan huippukuntoon. Näen tämän molemmille pelaajille hyvänä asiana. Hienoa, että tällainen tilaisuus järjestyi Kajaanin kanssa ja molemmat saavat ainakin yhden pelin.

– Meillä on niin paljon pelejä, että tarvitsemme jokaista pelaajaamme huipputikissä. Meidän pitää miettiä keinoja miten saamme jokaisen pelaajan huippukuntoon, ja mielestäni tämä oli näille kahdelle pelaajalle oikea ratkaisu, Haka-luotsi Teemu Tainio avaa lainan syitä.

Asia konkretisoitui sunnuntaina, kun AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi oli katsomassa Hakan ja FC Interin välistä ottelua, jonka jälkeen valmentajat keskustelivat asiasta.

– Tämä on ensimmäinen askel yhteistyöllemme ja olen todella kiitollinen AC Kajaanille, että tällainen mahdollisuus järjestyi. Salomo ja Maxi ovat molemmat hyviä pelaajia, joten he tulevat varmasti auttamaan myös AC Kajaania.

Lisää uutisia