AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 14.6.2020

​"Viisi ensimmäistä minuuttia oli hauskaa" – Veikkausliigan legenda joutui tositoimiin 47-vuotiaana

​"Viisi ensimmäistä minuuttia oli hauskaa" – Veikkausliigan legenda joutui tositoimiin 47-vuotiaana

"Tepi" joutui vielä kerran hyppäämään kentälle. (Kuva: Juha Tamminen)

Kakkosen kauden 2020 avauskierros viikonloppuna toi melkoisen yllätyksen, kun kentällä tositoimissa nähtiin myös Veikkausliigan legenda Tero Taipale.

Peräti 352 Veikkausliigaottelua 16 kauden aikana pelannut Taipale päätti uransa syksyllä 2014. Hän on sen jälkeen toiminut KuPS:ssa eri tehtävissä ja on nykyään talenttivalmentaja. Pelailu 47-vuotiaana on jatkunut vielä alasarjoissa – lauantaihin asti.

KuFu-98 matkasi sarja-avaukseen Kemiin ja samaan aikaan pelattujen A- ja B-nuorten otteluiden sekä KuPS:n ensi viikon cupin ottelun ja päälle vielä muutaman loukkaantumisen myötä joukkue oli matkassa todella ohuella miehistöllä. Kentälle sai käskyn lopulta myös joukkueen valmentajistoon kuuluva Taipale.

– Pienestä loukkaantumissumasta johtuen meillä ei enää yksinkertaisesti riittänyt ukot. Tässä pelissä oli sitten kaikki kynnelle kykenevät. Viimeiset vaihtoehdot kentälle oli meikäläinen tai maalivahti, Taipale kertoi Savon Sanomille.

Kyyti oli kylmää. Kemi City vei ottelun nimiinsä 4-0 ja Taipale sanoi suoraan, että omat lähtökohdat eivät yksinkertaisesti riittäneet.

– En pysynyt omien junnujen mukana ollenkaan. Viisi ensimmäistä minuuttia oli hauskaa, mutta sen jälkeen tällä kunnolla olin enemmän vain tiellä, koko 90-minuuttisen uurastanut Taipale ruoti.

– Minun sarjatasoni on lähempänä Kutosta kuin Kakkosta. Jonkun näköinen kunto ei vain riitä. Jalkapallo on niin raastava laji, ja tämä oli raju rypistys normi-ihmiselle.

Jonkinlaista ennätystäkin varmasti tehtiin sen myötä, että vuonna 1972 syntyneen Taipaleen rinnalla KuFun avauksessa oli kaksi 32 vuotta myöhemmin syntynyttä B-junioria Niilo Mattila ja Lauri Miilunpohja.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia