AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2020

Suomen ensimmäinen "jalkapalloprofessori" valittu - Veikkausliigasta tuttu Mihaly Szerovay tehtävään

Suomen ensimmäinen "jalkapalloprofessori" valittu - Veikkausliigasta tuttu Mihaly Szerovay tehtävään

"Misi" JJK-maalilla kaudella 2009. (Kuva: Juha Tamminen)

Liikuntatieteiden tohtori Mihaly Szerovay, 37, on valittu Jyväskylän yliopiston ja Suomen Palloliiton yhteiseen työelämäprofessorin tehtävään. Unkarilais-suomalainen Szerovay aloittaa viisivuotisessa tehtävässä syyskuussa 2020.

"Jalkapalloprofessorin" tavoitteena on edistää lajin tutkimustyötä sekä kehittää valmennus- ja koulutustoimintaa.

Szerovay väitteli tohtoriksi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2018 ja on sen jälkeen toiminut jalkapallotieteiden yliopistonlehtorina Southamptonissa Englannissa. Vuosina 2007–2012 Szerovay pelasi ammattilaisena JJK:n maalivahtina myös Veikkausliigassa.

- Saimme 13 erinomaista hakemusta ja valinta näiden laadukkaiden ehdokkaiden joukosta oli vaikea. "Misin" valintaa puolsi samanaikaisesti hänen suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin tuntemuksensa ja toisaalta juuri kansainvälisyys.

- Jalkapalloprofessuuri, sen mukanaan tuoma akateemisuus ja tutkimustyö yhteistyössä yliopiston kanssa luo mahdollisuuden saada lisää koulutettuja ihmisiä jalkapallon pariin. Huippujalkapallon kehittämisen lisäksi professuuri edistää suomalaisen seuratyön tietopohjaista tekemistä ja sitä kautta lisää liikettä lasten ja nuorten elämään, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo.

Työelämäprofessorin tehtävänä on johtaa Palloliiton tutkimustyötä sekä rakentaa jalkapallon ja futsalin kehitystyötä palveleva tutkimusohjelma ja -verkosto sekä seurata kansallista ja kansainvälistä monitieteistä jalkapallotutkimusta.

Tehtäviin sisältyvät myös Palloliiton urheilutoiminnan tutkimus- ja kehittämistoimintojen koordinointi sekä koulutus- ja valmennustoiminnan kehittäminen. Tehtävään valittava henkilö sijoittuu työskentelemään Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen tiedekuntaan.

Lisää aiheesta Palloliiton verkkosivuilla.

Lähde: Palloliiton tiedote
Lisää uutisia