AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 13.3.2020

Veikkausliiga 2020 käynnistyy kesäkuussa

Veikkausliiga 2020 käynnistyy kesäkuussa

Koronavirus ja sen estotoimenpiteet aiheuttavat muutoksia Veikkausliigan 2020 otteluohjelmaan. Kausi käynnistetään, kun estotoimenpiteet eivät enää ole voimassa.

Veikkausliigan hallitus on päättänyt siirtää kauden aloituksen myöhäisempään ajankohtaan viranomaislinjauksen johdosta. Suomen hallitus on suosittanut, että koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.

Veikkausliiga 2020 on päätetty käynnistää kesäkuussa, kun koronaviruksen estotoimenpiteet eivät enää ole voimassa. Kausi pelataan tiiviisti, ja tarvittaessa kautta voidaan pidentää marraskuussa. Loppukauden tarkemmasta otteluaikataulusta keskustellaan Palloliiton kanssa Veikkausliigan karsinnat huomioiden.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA keskustelee ensi viikolla siitä, miten vuoden 2020 kansainvälinen jalkapallotoiminta järjestetään poikkeustilanteessa. Kun UEFA:n yleiset linjaukset ovat tiedossa, Veikkausliigalle voidaan rakentaa uusi otteluohjelma, jossa kaikki aikatauluihin tulleet muutokset on huomioitu. Mikäli se on mahdollista kaikkien tuolloin tiedossa olevien reunaehtojen puitteissa, ohjelma toteutetaan noudattaen kaudella 2019 käyttöön otettua uutta sarjajärjestelmää. Ottelujen kokonaismäärä tulee pysymään samalla tasolla.

Myös Veikkausliigan avaustilaisuus siirtyy myöhäisempään ajankohtaan. Veikkausliiga tiedottaa kaikista muutoksista suunnitelmiin tilannekuvan tarkentuessa.

Pitäkää huolta terveydestänne, seuratkaa viranomaisten ohjeita ja muistakaa pestä kätenne!

Lisää uutisia