AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.00 // 4.1.2020

​Ilves teki kokeiluja ja sai positiivisia vastauksia testipelaajien suhteen

​Ilves teki kokeiluja ja sai positiivisia vastauksia testipelaajien suhteen

"Jallu" pääsi kokeilemaan pelaajia ja pelimuotoja. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen 4-0-voitto JPY:n sopimuksettomien pelaajien joukkueesta lauantaina antoi hyvät lähtökohdat uudelle vuodelle.

Ilveksen valmistautuminen kolmen viikon päästä alkavaan Suomen cupiin oli hyvässä vauhdissa. Ilves esitteli ottelussa myös kaksi testipelaajaansa, gambialaisen Essa Jallowin sekä Saksassa viime kaudet viettäneen Tuure Mäntysen. Molemmat ovat vasta 19-vuotiaita tulevaisuuden lupauksia.

Testipelaajista Jallow oli avauksessa vasempana puolustajana ja antoi itsestään erittäin positiivisen kuvan. Hänellä näytti olevan riittävästi sekä pallollista osaamista että fyysistä kovuuttakin. Myös pääpelissä hän esiintyi edukseen. Nuorukaisen vapaapotkutekniikkaa päästiin myös testaamaan, mutta siinä tuntui olevan aivan liian voimaa pallojen liidellessä yli maalin.

Ilves vaihtoi toiselle jaksolle kaikki kahdeksan vaihdossa ollutta pelaajaansa. Päävalmentaja Jarkko Wiss teki vielä taktisen muutoksen reilu 20 minuuttia ennen loppua ja siirsi Ilveksen pelaamaan kolmen puolustajan alakerralla.

Toiselle jaksolle kentälle tullut Tuure Mäntynen jäi hiukan pienempään rooliin kuin Jallow, mutta osoitti kuitenkin olevansa lupaava pelimies. Hän pelasi selvästi Jallowia ylempänä, varsinkin kolmen puolustajan linjaan siirryttyä.

Lisää uutisia