AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.00 // 1.1.2020

HIFK:n urheilutoimenjohtajalla on arvolupaus, jota hän koittaa noudattaa: "Välillä se ei ole helppoa"

HIFK:n urheilutoimenjohtajalla on arvolupaus, jota hän koittaa noudattaa: "Välillä se ei ole helppoa"

Mika Lönnström vieraili ennen joulua Veikkausliiga ja Naisten Liiga -podcastissa. (Kuva: Christos Zavros)

HIFK:n urheilutoimenjohtajalla Mika Lönnströmillä käynnistyy kolmas vuosi seurassa.

Helsingin IFK sai uuden miehen johtoportaaseen keväällä 2018, kun valmentaja Mika Lönnström siirtyi seuran urheilutoimenjohtajaksi työskenneltyään viimeksi Slovakiassa.

Heti Lönnströmin avauskaudella IFK palasi Veikkausliigaan voittamalla Ykkösen. Jos näin ei olisi käynyt, saattaisi olla, ettei Lönnström olisi enää mukana seurassa.

- Minun mielestäni minut olisi pitänyt silloin (jos nousua ei olisi tullut) heittää pois, mutta tavallaan se lähtökohta oli siinä, että me tehdään pitkäjänteistä työtä, jossa on se tähtäin, että toimintamme muuttuu ja se kehittyy, Lönnström sanoi.

HIFK on vienyt toimintaansa eteenpäin, ja se on näkynyt myös viheriöllä. Joukkueen tavoite oli ennen kauden alkua säilyttää sarjapaikka, mutta lopulta nälkä kasvoi kesken kauden, kun tulosta tuli.

Lönnströmillä on ollut kaksi ohjenuoraa, joita pitkin hän on koittanut kulkea HIFK-aikanaan.

- Minulla on ollut oikeastaan kaksi sellaista tärkeää juttua. Yritän oppia niiltä ihmisiltä, ketkä toimivat IFK:ssa ja yleensä suomalaisessa futiksessa, ja tosi paljon viime aikoina myös jääkiekon puolella. Vaihdamme Tom Nybondaksen (HIFK:n SM-liigajoukkueen kehityshankkeiden vetäjä, entinen urheilujohtaja) tosi paljon ajatuksia, että mitä IFK on tehnyt, jotta IFK on kiekon puolella siinä hommassa onnistunut.

- Toinen juttu on se, että minulla on sellainen arvolupaus, mitä aina sanon kaikille: älä valita. Jos haluat valittaa, niin sitten sinulla pitää olla joku ratkaisu. Se on se lähtökohta, että yritetään olla sellainen yhteisö ja ympäristö IFK:ssa, että yritetään aina löytää se ratkaisu. Välillä se ei ole helppoa ja välillä tulee tehtyä niitä vääriä ratkaisuja, mutta se juttu, että mennään eteenpäin, ettei jäädä sellaiseen tilanteeseen että voivoteltaisiin sitä että harjoitusolosuhteet sitä ja pelaajat tätä. Ainahan voidaab löytää erilaisia syitä siihen, että jokin asia ei toimi, Lönnström selitti.

Hän lähtee motivoituneena vuoteen 2020 ja tulevaan Veikkausliigakauteen.

- Tämä on ollut tosi hyvää ja mielenkiintoista aikaa.

Lisää uutisia