FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.49 // 14.12.2019

​Tapiolan Urheilupuiston kehittäminen etenee Espoossa – asemakaavatyö hyvässä vauhdissa

​Tapiolan Urheilupuiston kehittäminen etenee Espoossa – asemakaavatyö hyvässä vauhdissa

Hongan uuden kotiareenan valmistuminen etenee. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan kotiin Tapiolan Urheilupuistoon pitkään suunnitteilla ollut jalkapallostadionhanke etenee nyt hyvässä myötätuulessa.

Espoon kaupunginhallitus päätti 17.6.2019 hyväksyä hankekokonaisuuden alustavat luonnossuunnitelmat jatkokehittämisen lähtökohdaksi ja kehotti kaupunkisuunnittelukeskusta käynnistämään asemakaavanmuutoksen laadinnan.

Alustavan suunnitelman mukaan alueelle rakennetaan jalkapallostadion, uusi monitoimihalli, mailapelihalli, kolme ulkokenttää jalkapalloiluun, yksi pienempi ulkokenttä, ulkokenttiä mailapeleihin ja ulkoliikuntapaikkoja. Jalkapallostadionin yhteyteen rakennetaan asuinkortteli, palvelukortteli ja hotelli. Alueen pysäköinti keskitetään jalkapallostadionin alle halliin (n. 500 ap).

Jalkapallostadionista on laadittu alustava luonnossuunnitelma, jolla on hahmoteltu rakennuksen tilantarvetta asemakaavan laatimista varten. Luonnossuunnitelmaa kehitetään ja tarkennetaan tarvittaessa siten, että saadaan laadittua rakentamista ohjaavat asemakaavamääräykset ehdotusvaiheeseen. Stadionista on suunniteltu 6000-paikkaista ja kansainväliset vaatimukset täyttävää.

Asemakaavatyö on nyt käynnistynyt ja sen suhteen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 16.12.2019–20.1.2020. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus laatii suunnitelmien ja selvitysten pohjalta kaavaehdotuksen. Tavoitteena on, että se käsitellään kaupunkisuunnittelulautakunnassa kesällä 2020.

Lisää uutisia