AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 23.10.2019

KPV valmiina karsintaan: "TPS:lla on varmasti revanssihenkeä viime vuodesta"

KPV valmiina karsintaan: "TPS:lla on varmasti revanssihenkeä viime vuodesta"

KPV avaa Veikkausliigan karsinnat Turussa torstaina. (Kuva: Juha Tamminen)

KPV lähtee puolustamaan Veikkausliigapaikkaansa liigakarsinnassa TPS:aa vastaan allaan varsin mukavasti sujunut haastajasarja.

Haastajasarja alkoi KPV:n osalta tappiolla, mutta joukkue otti täydet pistepotit seuraavista kolmesta ottelusta. Toiseksi viimeisen kierroksen komea 4–1-vierasvoitto FC Lahdesta varmisti KPV:n 11. sijan ja sen, VPS putoaa suoraan Ykköseen. RoPS:n voitettua oman ottelunsa selvisi samalla, että KPV joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

Päätöskierroksella KPV kärsi 2–3-tappion VPS:lle, mutta Uotinen lähtee TPS-otteluihin luottavaisin mielin.

– Loppukaudesta jäi ihan hyvät fiilikset. Pelillinen kehityksemme oli nousujohteista, ja saimme ihan hyvin pisteitä kasaan, vaikka hävisimmekin viimeisen matsin. Kaikki pelaajamme, jotka ovat olleet kokoonpanossa viime otteluissa, ovat pelikunnossa karsinnoissa, Vihreän päävalmentaja Jani Uotinen kertoo.

KPV:n ryhmässä on yhteensä seitsemän pelaajaa, jotka olivat joukkueen kokoonpanossa viime vuoden karsintaotteluissa. TPS:lla on niin ikään ollut melko paljon vaihtuvuutta, ja vastaava määrä on kuusi pelaajaa.

– TPS on pelannut vahvan kauden. Heillä on kokeneita jätkiä, kuten Sami Rähmönen, Mika Ääritalo ja Mika Mäkitalo. TPS:sta löytyy myös hyviä nuoria pelaajia sekä ulkomaalaisvahvistuksia – kaikkiaan hyvin rakennettu joukkue, Uotinen toteaa.

– Heillä on varmasti revanssihenkeä viime vuodesta, ja asetelma on todella mielenkiintoinen. Vaikka kummallakin on pelaajia, jotka pelasivat viime vuoden karsinnoissa, moni asia on muuttunut vuodessa.


Veikkausliigan karsinnan avausosaottelu TPS - KPV veritas Stadionilla torstaina 24.10. kello 18.30. Ottelu voit seurata suorana lähetyksieä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia