AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 29.9.2019

Kaksi kierrosta Veikkausliigakautta jäljellä - mikään ei vielä ole varmaa

Kaksi kierrosta Veikkausliigakautta jäljellä - mikään ei vielä ole varmaa

Kuva: Risto Oksanen

Veikkausliigakautta on niin mestaruus- kuin haastajasarjankin osalta pelaamatta enää kaksi kierrosta ja yhdenkään joukkueen sijoitus ei vielä ole varma.

Ainoa matemaattisestikin täysin varma asia on se, että IFK Mariehamn jatkaa kauttaan eurolopputurnauksessa. Kuudentena oleva Grönvitt ei voi nousta enää viidettä sijaa korkeammalle.

Kärkijoukkue KuPS on maalieronsakin puolesta haastajiaan edellä ja putoaminen kahden parhaan joukosta vaatisi jo pientä ihmettä, mutta mahdotonta se ei ole. Toisessa päässä mitalitaistelua HJK:llakin on vielä mahdollisuus - ohut tosin - nousta kolmanneksi saakka.

Kun jo nyt on selvää, että haastajasarjan kaksi parasta eli sijoille 7.-8. sijoittuvat joukkueet pääsevät eurolopputurnaukseen, on FC Lahti erittäin lähellä kauden jatkamista taistelleen Eurooppa-liigan paikasta. Varmaa sekään ei kuitenkaan vielä ole, sillä sekä HIFK että SJK voivat vielä painella ohi lahtelaisista.

Taulukon loppupäässä VPS on lähellä suoraa putoamista ja RoPS lähellä suoraan säilymistä - ja tämän myötä KPV lähellä liigakarsintaa. Mikään näistäkään ei kuitenkaan ole vielä varmaa.

Tulevana sunnuntaina 6.10. pelataan täysi ottelukierros ja kaikki ottelut niin mestaruussarjassa kuin haastajasarjassakin pyörähtävät käyntiin kello 16.00. Kun mikään ei ole varmaa, ovat panoksetkin jokaisessa ottelussa sen mukaiset. Korkealla.


Kaikki Veikkausliigaottelut kaudella 2019 suorina lähetyksinä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia