AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 17.8.2019

Jarkko Wiss Ilveksen esityksestä: "Emme pelanneet hyvin"

Jarkko Wiss Ilveksen esityksestä: "Emme pelanneet hyvin"

KuPS oli Ilvestä vahvempi. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS aiheutti Ilvekselle tamperelaisten ensimmäisen kotitappion tänä vuonna voitettuaan Tammelassa 2-0.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss harmittelee seuransa verkkosivuilla sitä, miten kamppailu kääntyi lopulta vierailijoiden eduksi omien virheiden ja vastustajan keskikentän hallinnan myötä.

– Ensimmäinen jakso oli tarkkaa pelaamista. Molemmat joukkueet yrittivät ottaa toisiltaan vahvuuksia pois, eikä tilanteita ollut paljoa. Erikoistilannemaali oli meiltä huonosti puolustettu, mutta toisaalta heiltä hyvät yksilösuoritukset. Se muutti pelin kuvaa, Wiss sanoo.

– Tappio-osuman jälkeen tuli esille se, että emme olleet terävimmillämme. Janne Saxman ja Issa Thiaw aika hyvin dominoivat kakkospallojen alueita. Sen jälkeen meillä ei ollut tavallaan enää mitään hävittävää.

Takaa-ajo ei tuottanut tulosta, vaikka kotijoukkueella oli riittävästi tilaisuuksia kuparisen rikkomiseen. Aiemmin monta kertaa nähty sisukkuus tappioasemasta nousemiseen jäi tänään puuttumaan.

– Emme pelanneet hyvin. En ole tyytyväinen jalkatyön ripeyteen tai reagoimiseen tilanteenvaihtoihin lähdettäessä. Jos jotain pitää jossitella, niin 0-1-asemassa Miettunen puski sisätolppaan. Siitä olisi voinut tulla mukava loppuhuipennus, mutta totta kai parempi joukkue tekee maalit, Wiss antaa tunnustusta vastustajalle.


HIFK-Ilves Telia 5G Areenalla perjantaina 23.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia