AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 28.5.2019

Pikkuhuuhkajissa 14 Veikkausliigapelaaja ja "jokainen isossa roolissa joukkueessaan"

Pikkuhuuhkajissa 14 Veikkausliigapelaaja ja "jokainen isossa roolissa joukkueessaan"

Kaan Kairinen on jälleen Pikkuhuuhkajissa. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen nimesi tiistaina joukkueensa kesäkuun maaotteluihin Pohjois-Makedoniaa ja Ruotsia vastaan.

Malinen nosti tiistaina esille sen, että hänellä on peräti 52 pelaajan ryhmä jatkuvassa tarkkailussa ja nyt näistä nimettiin 22 edessä oleviin maaotteluihin.

- Kahdeksan pelaajaa tulee ulkomaisista seuroista ja loput 14 kotimaasta. Kaikki nämä pelaajat pelaavat Veikkausliigaa ja ovat joukkueissaan lisäksi isossa ja merkittävässä roolissa, Malinen muistuttaa.

- Tässä on tapahtunut erittäin positiivista kehitystä.

Ottelut ovat Pikkuhuuhkajille viimeiset ennen syksyllä alkavia EM-karsintoja. Ajankohta ei osalle pelaajista ole helpoin mahdollinen pian seurajoukkuekauden jälkeen.

- Pientä haastetta on siinä, että osalla pelaajista on kausi päättynyt ja he tavallaan joutuvat tähän kesken lomansa. 95-prosenttisesti pelaajat ovat kuitenkin suhteutuneet erittäin positiivisesti asiaan. Veikkausliigassa pelaavilla toki kausi on parhaassa vauhdissa.

- Eikä tässä mitään uutta ole. Olemme pelanneet ja tulemme jatkossakin pelaamaan maaotteluita kesäkuussa, Malinen muistuttaa.

Suomi kohtaa Pohjois-Makedonian torstaina 6.6. klo 13 Jasvovske Bogunicessa, Slovakiassa ja Ruotsin tiistaina 11.6. klo 18 Kimpisen urheilukeskuksessa Lappeenrannassa.

Lisää uutisia