AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 1.10.2018

PS Kemin tavoitteena turvata huippujalkapallo Meri-Lapissa

PS Kemin tavoitteena turvata huippujalkapallo Meri-Lapissa

PS Kemi on käynnistynyt varainkeruukampanjan, jonka tavoitteena on keränä neljässä viikossa 100 000 euroa. Kampanjan tavoitteena on turvata huippujalkapalloilun säilyminen Meri-Lapissa. Mikäli keräystavoite saavutetaan, se antaa työn alla olevalle Ykkösen lisenssihakemukselle tukevamman pohjan.

– PS Kemi on iso toimija alueella. Nyt alueen jalkapalloihmisillä on tilaisuus näyttää, että tätä toimintaa tarvitaan täällä jatkossakin, vetoaa PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen kemiläisseuran verkkosivuilla.

– Meillä on paljon tukijoita ja kannattajia, mutta lisää tarvitaan. Tahtotila on kova, mutta taloudelliset haasteet ovat sellaiset, että nyt tarvitaan lisää kuorman kantajia, jotta veitsen terältä päästään pois, tähdentää PS Kemin toiminnanjohtaja Jarkko Ruhanen.

– Jos saamme tavoitesumman kerättyä, se helpottaa tilannettamme huomattavasti, Pasanen lisää.

Kampanjassa rahalleen saa vastineeksi vähimmillään muun muassa nimensä seuran tukijalistaan ja ikikausikortin maksamastaan tukisummasta riippuen sekä pääsyn erilaisiin tapaamisiin sekä muita etuja.

Ruhasen mukaan vaikka kahden edellisen liigakauden aikana kertyneitä kustannuksia on jo pystytty karsimaan ja taloustilannetta oikaisemaan, velvoitteita ja kuormaa on syntynyt vuosien aikana liikaa.

– Virheistä on opittu, tämä tilikausi tulee olemaan olennaisesti parempi kuin kaksi edellistä, mutta silti miinusmerkkinen. Siihen tietysti vaikuttavat myös loppukauden toimet. Meidän täytyy etsiä säästöjä kaikkialta ja sen ohella muuttaa toimintakulttuuriamme ja -tapojamme monella tapaa, jotta talouden elvyttäminen onnistuu.

Pasanen kertoo, että seura on jo aloittanut uuden strategian rakentamisen, jossa edellä mainitut asiat otetaan huomioon.

– Lisäksi nostan esille erikseen tiedottamisen, jossa emme ole onnistuneet, osin resurssipulasta johtuen kaiken päivittäisen tekemisen ohella. Olemme tiedostaneet tämän ja parannusta on luvassa, Pasanen lupaa.

– Myös Ykkönen on tasokas valtakunnallinen ja huomioarvoltaan merkittävä sarja. Nyt kun olosuhteet ovat edelleen paranemassa ja pääsemme irti evakkopeleistä, sekin helpottaa tilannetta paljon. Esimerkiksi kevään evakkopelit Rovaniemellä ja Oulussa aiheuttivat meille kymmenien tuhansien eurojen lisämenot ja tulojen menetykset, Pasanen mainitsee.

Myös uusia varainhankintamuotoja on jo työn alla. Ruhasen mukaan yksi näistä on työhyvinvointiin liittyvät tuotepaketit, joita seura tarjoaa yhteistyökumppaneille. PS Kemi pyrkii edelleen myös vahvistamaan asemaansa tapahtumajärjestäjänä. Kauden Veikkausliigaotteluiden ohessa seura on pyörittänyt Selkäsaaren latukahvilaa, järjestänyt Uuden kuun hiihtotapahtuman, Lasten urheilukoulun, Satama Run -juoksutapahtuman sekä Midsummer Special -festivaalin.

Ruhasen mukaan talouspulmiin etenkin sosiaalisessa mediassa mainittu PS Kemi Oy:n mahdollinen konkurssi ei ole järkevä vaihtoehto.

– Siinä kaikki jäisivät nuolemaan näppejään, niin velkojat, omistajat, pelaajat kuin junioritkin, Ruhanen alleviivaa.

– Lähdemme siitä, että keräämme varoja eri keinoin sekä säästämme kuluissa ja saamme talouden sitä kautta tasapainoon. Putoaminen Ykköseen ei ole maailmaloppu, se antaa meille mahdollisuuden hiljentää hieman tahtia, kerätä voimia, rakentaa toimintaa ja organisaatiota niin, että saamme vakiinnutettua vähintään Ykkösen tason. Tällöin 3-5 kuluttua, jos urheilullisesti olemme valmiita nousemaan takaisin liigaan, olemme vahvempia myös organisaation puolesta.

Ruhasen mukaan myös ensi kauden pelaajabudjettia on pakko reivata alaspäin.

– Ensi kauden joukkueen rakentaminen aloitetaan lähiaikoina. Meillä on runsaat kymmenen pelaajasopimusta ensi kaudeksi, joissa osassa on mukana liigapykälä. Keskustelut pelaajien ja valmennuksen kanssa ovat vielä edessäpäin.

Tällä kaudella koettu pelaajaruljanssi oli Ruhasen mukaan pitkälti talouden sanelemaa ja olisi tapahtunut ilman keskikesän valmentajavaihdostakin.

– Tulemme jatkossa säännöllisesti tiedottamaan ensi kauteen valmistautumisesta, kun tiedämme itsekin enemmän. Nyt kaikkiin kysymyksiin ei ole vielä vastauksia, Ruhanen kertoo.


PS Kemi-FC Inter Sauvosaaren kentällä lauantaina 6.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut
vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia