AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 12.4.2018

​KuPS otti tietoisen riskin - "Luotetaan siihen ja reagoidaan, jos tarpeen"

​KuPS otti tietoisen riskin - "Luotetaan siihen ja reagoidaan, jos tarpeen"

Otso Virtanen on KuPS:n selvä ykkösmaalivahti. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura aikoo lähtökohtaisesti vetää Veikkausliigakauden läpi kahdella maalivahdilla.

Viime kaudella KuPS:n joukkueesta löytyi kolme maalivahtia: ykkösvahti Otso Virtanen sekä nuoret kirittäjät Miika Töyräs ja Felix Ferahayn. Tällä kaudella savolaisten ryhmässä on enää kaksi molaria, kun Ferahyan siirtyi talven aikana Veikkausliigaan täksi kaudeksi nousseeseen FC Honkaan.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi, miten valmennusjohto päätyi siihen, että kauteen lähdetään vain kahdella molarilla, Virtasella ja Töyräksellä.

- Kyllä siinä keväällä mietittiin kolmannen maalivahdin hankintaa, mutta siinä ei vain olleet sitten kaikki taivaanmerkit kohdillaan. Päädyttiin siihen, että mennään Töyräs kakkosmaalivahtina ja luotetaan siihen ja reagoidaan, jos on tarpeen, "Honsu" selitti.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueryhmään kuuluva Töyräs, 19, ei ole vielä debytoinut Veikkausliigassa. Honkavaara kuitenkin uskoo nuoren miehen olevan kykeneväinen kantamaan vastuun tolppien välissä tarvittaessa.

- Miika on osoittanut jo Suomen Cupin peleissä, että hän pystyy olemaan maalissa. Hän on vielä totta kai nuori, mutta hän pelasi tosi luotettavasti ne Suomen cupin pelit mitä pelasi. Hän on oman kylän tuote ja niitä meillä on tosi paljon tuossa joukkueessa. Niihin on vain luotettava, muuten tämä homma ei toimi, Honkavaara linjasi.

Töyräs pelasi alkukaudesta ensimmäisen kerran täyden 90-minuuttisen KuPS:n edustusjoukkueen virallisessa ottelussa. Tuon ottelun KuPS voitti Kemissä PS Kemiä vastaan 3-1.

Virtanen ja Töyräs harjoittelevat täksi kaudeksi joukkueeseen liittyneen kokeneen maalivahtivalmentajan Jori Särkän ohjauksessa.


Ilves - KuPS sunnuntaina 15.4. kello 15.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia