AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 9.3.2018

Åhman luottavaisena - "En ole huolissani, eivätkä pelaajatkaan ole"

Åhman luottavaisena - "En ole huolissani, eivätkä pelaajatkaan ole"

PS Kemi hakee voitokasta päätöstä cupin lohkovaiheelle. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi kohtaa lauantaina kauden viimeisessä Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa AC Oulun.

PS Kemin jatkomahdollisuudet ovat seitinohuet AC Kajaanille ja KuPS:lle kärsittyjen tappioiden sekä MuSa -tasapelin myötä. Jatkopaikka edellyttäisi voittoa AC Oulusta ja RoPS:n seitsemän plusmaalin kiinni kuromista. Sarjataulukossa RoPS ja AC Oulu ovat seitsemällä pisteellä neljä pistettä koonneen PS Kemin edellä. AC Oulunkin ohittaminen vaatisi PS Kemiltä neljän maalin voittoa. Lauantaina RoPS:n kotonaan kohtaava KuPS on jo varmistanut lohkovoittonsa ja AC Kajaani sekä MuSa menettäneet jatkohaaveensa.

– Tietysti lähdemme voittoa hakemaan, mutta kuten kaikissa pre-seasonin otteluissa, tärkeintä on joukkueen sisäänajaminen. Meillä on niin paljon uusia pelaajia, että se vie aikansa, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman painottaa.

Vaikka tuloksellisesti pre-season ei ole kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla, Åhman luottaa täysin ryhmäänsä.

– Toivomme ihmisiltä kärsivällisyyttä. En ole huolissani, eivätkä pelaajatkaan ole. Asioiden loksahtaminen kohdalleen vie oman aikansa. Mutta tietysti, jos ei vielä toukokuussakaan ala voittoja tulla, sitten on syytä huolestua, mies linjaa.

Vastaan asettuva AC Oulu on monilta osin tuttu joukkue PS Kemille, mutta Åhman muistuttaa, että joukkueella on uusi valmentaja Mika Lähderinne, jonka pelitapa ei ole vielä selvillä.

– Mielenkiinnolla odotan miten Oulu lähtee pelaamaan, mutta oman tekemisen kautta lähdemme otteluun. Puolustus menee paljolti uusiksi Viktor Shevchenkon poissaolon myötä, Åhman selvittää.

AC Oulun riveissä on kaksi PS Kemiä edustanutta pelaajaa, puolustaja Lassi Nurmos sekä hyökkääjä Aleksi Gullsten, jota Oulussa tituleerataan talvikauden sensaatioksi. Gullsten on tehnyt AC Oululle Suomen cupissa jo neljä maalia. PS Kemissä hän teki molemmilla liigakausillaan yhden osuman.

PS Kemi – AC Oulu Jungon Arina Areenalla kello 14.00.

Lisää uutisia