vko.05 // 2.2.2018

​TPS ja IFK Mariehamn pistejakoon cupissa

Onni Valakarin maali toi TPS:lle pisteen. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS ja IFK avasivat Suomen Cupin viikonlopun perjantaina iltapäivällä Javenture Areenalla pelatun 1-1 (0-1) -tasapelin myötä.

Vierailija IFK aloitti vahvemmin ja hallitsi avausjakson ensimmäistä puolikasta. 25. minuutilla IFK siirtyi myös johtoon, kun Nicklas Maripuun vapaapotku kiersi yli muurin ja painui tolpan kautta maaliin. Vapaapotku tuomittiin aivan rangaistusalueen rajalta TPS-puolustuksen kaadettua Pontus Åsbrinkin.

Avausjakson viimeisen vartin aikana TPS pääsi paremmin peliin mukaan, mutta taukotilanne oli 0-1.

Toisella jaksolla tapahtumia oli vähän. TPS hallitsi hienokseltaan, mutta ei pystynyt läpäisemään IFK-puolustusta - tosin yhtä lailla TPS piti vieraat poissa maalipaikoilta. TPS:n hallinta tuotti kuitenkin tulosta 78. minuutilla, kun Onni Valakari laukoi komeasti 20 metristä volleylla loppunumerot.