AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 28.8.2017

Petri Vuorinen manasi IFK Mariehamnin osumaa

Petri Vuorinen manasi IFK Mariehamnin osumaa

Joonas Vahteralla oli VPS:n paras maalipaikka. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura koki sunnuntaina 0-1 -tappion vieraskentällä IFK Mariehamnille.

Ottelun ratkaisu nähtiin 49. peliminuutilla, kun IFK pelasi mainiosti nopean vastaiskun, jonka päätti Aleksei Kangaskolkka ampumalla pallon lähietäisyydeltä maaliin. Oivaltavan syötön antoi Robin Sellin.

VPS:n päävalmentaja Vuorinen antoi tunnustusta maalista saarelaisille, mutta totesi, että "Raidan" pelaamisessa tuossa tilanteessa oli parantamisen varaa.

– Se oli IFK:lta hienosti pelattu tilanne, mutta tätäkin maalia edelsi monta pientä yksityiskohtaa, jotka johtivat siihen, että he saivat tuollaisen paikan. Se oli meiltä aika heikosti puolustettu tilanne kollektiivisesti monellakin tapaa, Vuorinen tuumaa VPS:n sivuilla.

Toisen puoliajan paras tontti siunaantui VPS:n Joonas Vahteralle, joka pääsi laukomaan läheltä IFK-maalia, mutta kuti suuntautui hiuksenhienosti ohi maarianhaminalaisten maalin.

– Meillä oli jo ensimmäisellä jaksolla hyökkäyksiä, jolloin pääsimme heidän prässimme alta pois ja kuljettamaan heidän linjansa eteen. Lisäksi menetysten jälkeen prässäsimme hyvin emmekä päästäneet IFK:ta juuri hyökkäämään. Toisella jaksolla meillä kesti hieman saada omasta pelistä kiinni, mutta pääsimme lopulta luomaan pari paikkaa. Vahteran paikka oli ottelun paras tontti meidän osalta tasoittaa ottelu, Vuorinen pohtii.

Syksyn kovat ja tasaiset taistelut ratkeavat monesti pieniin asioihin.

- IFK Mariehamn käytti paikkansa paremmin hyväksi ja oli tänään (sunnuntaina) meitä tuon verran tehokkaampi. Lisäksi he saivat sen ensimmäisen maalin, jonka jälkeen meidän oli pakko avata hieman pakettiamme ja he pystyivät keskittymään puolustuksensa tiivistämiseen, Vuorinen sanoo.


VPS-HJK perjantaina 8.9. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia