AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 25.8.2017

Ennakko: SJK-JJK

Ennakko: SJK-JJK

SJK isännöi lauantaina Jyväskylän JJK:ta Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

SJK on ennen ottelua noussut mukaan mitalikamppailuun toden teolla ja on vain voiton päässä Veikkausliigan kakkosijasta. Taakse ovat jääneet muun muassa naapuriseura VPS sekä viime kauden mestari IFK Mariehamn. Marginaalit ovat silti erittäin pienet ja SJK tarvitsee lisää pisteitä ottaakseen eroa takana vaaniviin joukkueisiin.

Seinäjoelle lauantaina saapuva Juha Pasojan valmentama JJK on vaikeassa tilanteessa. Se on sarjassa viimeisenä ja piste-ero liigakarsintaan Ykkösen joukkueen kanssa oikeuttavaan toiseksi viimeiseen sijaan on jo kahdeksan pistettä. JJK ei ole voittanut koko kaudella kuin kaksi ottelua, Ilveksen toukokuussa ja pari viikkoa sitten PS Kemin. Molemmat voitot JJK on ottanut kotonaan, tosin ottelu PS Kemiä vastaan pelattiin Vaajakoskella.

JJK kaipaa pisteitä säilyttääkseen sarjapaikkansa. Jokainen piste on tärkeä – ja siksi jokainen ottelukin on tärkeä, sen tietää väistämättä jokainen Kettupaita.

- Samanlaisia asioita on käyty läpi pitkin kautta. Ei ole näkynyt sellaista liiallista puristamista treenikentällä tai joukkueen tekemisessä muutenkaan, päävalmentaja Juha Pasoja kuitenkin toteaa.

SJK on kohdannut JJK:n tällä kaudella Veikkausliigassa kahdesti ja jättänyt molemmilla kerroilla JJK.n maaleitta, tehden itse kohtaamisissa kolme osumaa. SJK ja JJK kohtasivat myös talvella pelattavassa perinteisessä harjoitusottelussa. Silloinkin SJK oli 2-0-luvuin parempi.

SJK saattaa joutua lauantain otteluun ilman kapteenejaan, Mihkel Aksalua ja Mehmet Hetemaj'ta. Aksalun korttitili täyttyi edellisessä ottelussa FC Lahtea vastaan ja Hetemaj joutui tulemaan vaihtoon pikkutällin vuoksi jo puoliajalla. Aksalun pelikielto kestää yhden ottelun. Hetemaj voi olla jo lauantaina pelikunnossa, mutta asia ratkaistaan lähempänä ottelua.

Myös samalla tapaa epävarmoina ovat Joonas Sundman, Marc Vales ja Sergi Arimany, jotka kaikki ovat kärsineet pikkuvammoista. Paluun tekee pelikiellon kärsittyään Diego Bardanca. Pitkäaikaisloukkaantuneet Matej Hradecky, Richie Dorman ja Chema Antón ovat edelleen sivussa.

Edelliseen ottelun kokoonpanoon teki paluun loukkaantuneena ollut Timo Tahvanainen ja debyyttinsä SJK-paidassa teki puolustaja Joel Mero. Myös Vahid Hambo pelasi jo hieman pidemmän jakson SJK-paidassa, tultuaan tunnin pelin jälkeen sisään. Meron debyytti oli erinomainen ja miestä varmasti nähdään lisää tulevissa otteluissa.

JJK:lta Felix Gustavsson palaa kokoonpanoon oltuaan korttitilin täyttymisen vuoksi edellisen ottelun pelikiellossa.


SJK-JJK lauantaina 26.8. klo 18.00 OmaSP Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, JJK:n verkkosivut
Lisää uutisia