AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 14.4.2017

Ennakko: SJK-Ilves

Ennakko: SJK-Ilves

SJK isännöi Tampereen Ilvestä lauantaina OmaSp Stadionilla tuntia tavanomaista aiemmin eli kello 15.00 alkavassa ottelussa.

SJK:lla on takana kaksi pelattua ottelua. Kauden avaus kotona päättyi 1-1-pistejakoon FC Lahtea vastaan ja toisessa ottelussaan SJK haki 3-1-voiton VPS:sta Pohjanmaan derbyssa.

SJK:n tapaan Ilves aloitti sarjakautensa 1-1-tasapelillä FC Lahtea vastaan. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kotijoukkueen maalin laukonut Marco Matrone. 19-vuotias hyökkääjä Aleksis Lehtonen sekä vastikään 18 vuotta täyttänyt maalivahti Johannes Luukkanen tekivät onnistuneet Veikkausliigadebyyttinsä. Mika Hilanderin pelikiellon myötä on varmaa, että Luukkanen jatkaa tolppien välissä myös seinäjokisia vastaan.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kehui suojattiaan Lahti-pelin jälkeen.

- Olin todella tyytyväinen Luukkasen otteisiin. Rauhallisen oloinen kaveri otti ne tarvittavat kopit kiinni. 'Johku' on aiemmin ollut minulla ykkösmaalivahtina nuorten maajoukkueessa. Tällä hetkellä hän on lähellä sitä paikkaa ikäluokassaan muutenkin. Iso hatunnosto, Wiss toteaa Ilveksen sivuilla.

- Avausottelun jälkeen koko joukkueen on ryhdistäydyttävä. Nuorten pitää herättää vanhat ja toisinpäin, Wiss huomauttaa.

SJK on vahvistunut viime lauantain voittoisan Pohjanmaan derbyn jälkeen, kun Obed Malolo ja Erfan Zeneli liittyivät joukkueeseen. Molemmat ovat pelikunnossa ja pelikelpoisia tarvittaessa Ilvestä vastaan.

- Meidän rinki alkaa näyttämään hyvältä tällä hetkellä. Siinä on laajuutta ja kilpailua, kommentoi SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj, joka on itse ollut muutamasta viime ottelusta sivussa pikku loukkaantumisen vuoksi.

Loukkaantuneena ollut Marc Vales on jo harjoitellut normaalisti SJK:n joukkueen mukana ja todennäköisesti mukana kokoonpanoa valittaessa. Myös Hetemaj on jo harjoituskunnossa, mutta lauantain ottelu saattaa tulla vielä liian aikaisin. Pitkään loukkaantuneena ollut Jarkko Hurme on tekemässä lähiaikoina paluuta kentille, mutta lauantaina hän ei todennäköisesti ole vielä mukana. Ainoa täysin varma poissaolija on Matej Hradecky.

Ilveksen sairastupa tyhjenee yhdellä pelaajalla, kun Iiro Järvinen on selättänyt nuhakuumeensa. Teemu Penninkangas, Antti Koskinen ja Tariq Kazi tekevät kuntoutustyötä loukkaantumisten jäljiltä, joten he ovat poissa kokoonpanosta. Muilta osin Seinäjoelle matkustaa nälkäinen ja piristynyt Ilves-lauma.


SJK - Ilves OmaSP Stadionilla lauantaina 15.4. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia