AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 10.2.2017

​FC Lahti tasapeliin Tallinnassa – "hyvä tasonmittaus"

​FC Lahti tasapeliin Tallinnassa – "hyvä tasonmittaus"

Santeri Hostikka iski FC Lahden tasoitusmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti nousi perjantaina kahdesti tappioasemasta 2-2 (0-0) tasatulokseen JK Nõmme Kaljun vieraana Tallinnassa. Kuhnureiden maaleista vastasivat Edwin Salazar sekä Santeri Hostikka.

Itse ottelu Tallinnassa oli kovatempoinen, joka johtui myös pelikentän pienestä koosta, mutta samalla se tarjosi FC Lahdelle loistavan testin.

- Tuntuu, että aina kun menemme Suomen rajojen yli, peli on fyysisempää ja kovempaa, päävalmentaja Toni Korkeakunnas tokaisi ja jatkoi.

- Saimme hyvän tasonmittauksen. Se oli hienoa, että nousimme kahdesti tappioasemasta tasoihin. Se osoitti ryhdikkyyttä, "Toke" kiitteli.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin maalittomana, mutta toisella puoliskolla verkot heiluvat peräti neljästi. Nõmme Kaljun maalit olivat molemmat samanlaisia, FC Lahden perisyntejä, voisi jopa sanoa. Pelivälinettä toimitettiin laidalta keskustaan ja vastustaja puski pallot maaliin.

- Ne olivat meille tyypillisiä takaiskumaaleja. Olimme pehmeitä ja ne olisivat olleet estettävissä paremmalla vartioinnilla. Se jäi harmittamaan.

FC Lahden maaleista vastasivat siis kolumbialainen testimies Edwin Salazar ja Santeri Hostikka. Salazar iski pallon pilkulta maaliin, kun ensin Hendrik Helmke kaadettiin boksissa. Hostikan maali oli puolestaan laiturille tyypillinen. Hän haastoi laidalta keskustaan ja laukoi varmasti takanurkkaan.

- Se oli hieno maali ja Santun bravuuri, Korkeakunnas hehkutti.

Kaiken kaikkiaan Korkeakunnas antoi jokaiselle mukana olleelle pelaajalle vastuuta vähintään puoli tuntia. Ainoastaan Mikko Kuningas ei ollut pelikykyinen.

FC Lahden kokoonpano:
Aleksandr Vasjutin (46. Joonas Meronen); Mikko Hauhia, Pyry Kärkkäinen (65. Masa Malen), Kalle Taimi (65. Paavo Voutilainen), Igor Jovanovic (46. Hassan Sesay); Aleksi Paananen (65. Onuray Köse), Hendrik Helmke; Jasse Tuominen (65. Santeri Hostikka), Pavel Osipov, Pavel Nazimov (46. Loorents Hertsi); Edwin Salazar (65. Fareed Sadat)

Lisää uutisia