vko.05 // 4.2.2017

SJK taipui Jarolle cupissa

"Mehu" iski pilkulta SJK:n kavennuksen. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK hävisi Suomen Cupin lohkovaiheessa Jarolle Pietarsaaressa niukasti maalein 1-2 (0-2).

SJK loi pari hyvää paikkaa heti ottelun alussa. Ensimmäisellä minuutilla Onni Valakari kaadettiin rangaistusalueella, mutta ottelun erotuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä. Pari minuuttia myöhemmin Aristote Mboma pelattiin läpiajoon, mutta Emil Öhberg torjui Mboman laukauksen jalallaan. Jatkotilanteesta Onni Valakari keskitti takatolpalle Mehmet Hetemaj'lle, jonka jatko meni vähän ohi maalin

Hyvää alkua seurasi parin minuutin mittainen musta hetki. Ensin Adam Vidjeskog vei kotijoukkueen johtoon pienen kimmokkeen avulla. Syötön maalin tarjoili tuore kreikkalaisvahvistus Georgios Katidis. Ja hetkeä myöhemmin Katidis syötti Joakim Häggblomin läpiajoon ja tilanne oli jo 2-0.

Jaron maalien jälkeen Aristote Mboma pääsi ottelussa jo toistamiseen läpiajoon, mutta toisellakin yrityksellä Emil Öhberg torjui jalallaan Mboman yrityksen.

Toisellakin puoliajalla SJK sai luotua paikkoja, mutta maalinteko oli tuskallista. 50. minuutilla SJK sai vapaapotkun boksin rajalta. Billy Ionsin yritys meni kuitenkin yli maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin Ions nousi hyvin vasemmalta laidalta ja pelasi pallon boksiin. Matej Hradecky pääsi puskemaan, mutta Jaron puolustus pystyi kuin pystyikin blokkaamaan puskun. Tilannetta seuranneessa kulmapotkussa pallo jäi pyörimään maalille, mutta nolla säilyi SJK:n maalisarakkeessa.

Reilun tunnin kohdalla Matti Klinga laukoi hyvän vapaapotkun, jonka Emil Öhberg torjui vain vaivoin. Myös Jarolla oli toisella puoliajalla yksi hyvä paikka. Mihkel Aksalu esitti näyttävän torjunnan Kevin Larssonin laukaukseen.

SJK sai rangaistuspotkun, kun Onni Valakari kaadettiin. Mehmet Hetemaj laukoi pallon pilkulta varmasti maaliin. SJK:n painostus jatkui loppuun asti. Matej Hradecky laukoi kovaa kohti etukulmaa, mutta Öhberg torjui tilanteen kulmapotkuksi. Lopussa Onni Valakari laukoi pallon tolppaan, paluupallossa ensimmäisenä ollut SJK-pelaaja laukoi pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Lähde: SJK:n tiedote