vko.05 // 3.2.2017

VPS haki suurinumeroisen voiton SJK Akatemiasta

VPS haki Suomen Cupin lohkovaiheen toisessa ottelussaan voiton SJK Akatemiasta varsinaisissa meelijuhlissa lukemin 7-3 (2-0).

SJK Akatemia aloitti ottelun pirteästi, mutta VPS siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla. Joonas Vahtera nousi oikealta laidalta ja syötti maalin eteen André Clennonille, jolla oli helppo työ viedä vieraat johtoon. SJK Akatemialla oli erinomainen paikka tasoitukseen noin 20 minuutin kohdalla. VPS:n alakerta oli ongelmissa Akatemian prässissä ja Joonas Kuivalaiselle aukesi vetopaikka. VPS-vahti Marko Meerits pystyi kuitenkin torjumaan Kuivalaisen laukauksen.

Hetkeä myöhemmin VPS siirtyi kahden maalin johtoon, kun Joonas Vahtera laukoi vasemmalta laidalta tulleen keskityksen maaliin. Tauolle mentiin VPS:n 0-2-johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Akatemian kannalta ikävästi, kun VPS:n Juho Lähde pääsi iskemään 0-3-maalin. Illan komein maali nähtiin pian tämän jälkeen. Toni Lehtinen pelasi pallon Dominic McGiveronille, joka nousi upeasti oikealta laidalta boksiin ja laukoi pallon tyylikkäästi ulkosyrjällä maaliin.

VPS:n kuitti tuli välittömästi ja Joonas Vahtera onnistui viiden minuutin aikana kahdesti. Jälkimmäinen tuli Juha Hakolan keskityksestä. SJK Akatemia näytti luonnettaan, eikä lopettanut pelaamista. Parikymmentä minuuttia ennen loppua se tuotti tulosta, kun Joonas Lepistö keskitti oikealta laidalta Sami Viljaselle, joka viimeisteli Akatemian kavennuksen.

VPS oli useaan kertaan ongelmissa taitavan Dominic McGiveronin kanssa. Vartti ennen loppua brittinuorukainen pääsi laukomaan, mutta Meerits torjui.

Sen jälkeen VPS iski pari nopeaa maalia. Ensin Steven Morrissey onnistui Jesper Engströmin syötöstä ja sitten Jerry Voutilainen laukoi lukemiksi 2-7. Kymmenen minuuttia ennen loppua Akatemia onnistui vielä kaventamaan, kun erinomaisen sisääntulon tehnyt Sami Viljanen viimeisteli loppulukemiksi 3-7.

Lähde: SJK:n tiedote