vko.04 // 28.1.2017

Ilves haki makean voiton FC Lahdesta cupissa

Tuure Siira iski sinetin Ilves-voitolle. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves avasi Respect Suomen Cupin lohkovaiheen hienosti kaatamalla FC Lahden lauantaina vieraskentällä maalein 2-0 (1-0).

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun aktiivisella otteella ja tämän johdosta ottelun ensimmäiset minuutit olivat täynnä vauhtia ja kaksinkamppailuja. Vaarallisia maalipaikkoja ei kumpikaan joukkue pystynyt järjestämään lukuunottamatta yhtä FC Lahden kulmapotkua, josta pelattiin hyvä vetopaikka Aleksi Paanaselle, mutta hänen vetonsa suuntautui yli Ilveksen maalin.

Ilveksen ensimmäinen kunnollinen maalintekoyritys nähtiin ottelun 11. minuutilla, jolloin Felipe Aspegren laukoi kovan vedon noin 30 metristä. Ilveksen harmiksi Lahden maalivahti Santeri Pakkanen onnistui torjumaan vedon kulmaksi.

Ottelun 22. minuutilla Emile Paul Tendeng järjesti vetopaikan Eero Tammiselle, jonka 17 metristä lähteneen laukauksen Pakkanen onnistui torjumaan riman yli. Tästä seuranneesta kulmapotkuista Jani Tanska puski Youness Rahimin tarjoileman kulmapotkun verkon perukoille, 0-1 Ilvekselle.

Ilveksen johtomaalin jälkeen seuraavaa maalipaikkaa saatiin odottaa ottelun 35. minuutille, jolloin pallo pomppi vaarallisesti Ilveksen rangaistusalueella. Lopulta Lahden pelaaja pääsi ampumaan lähietäisyydeltä, mutta Mika Hilander esitti huipputorjunnan estäen tasoituksen syntymisen. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Tendeng ja Rahimi pelasivat Tucon maalipaikkaan, mutta Pakkanen onnistui torjumaan Tucon yrityksen. Tauolle siirryttiin Ilveksen 0-1 johdossa.

Ottelun toinen puoliaika oli melko samanlaista pelaamista kuin ensimmäinen puoliaika. Vauhtia riitti ja tilanteisiin mentiin kovaa. Toisen puoliajan ensimmäinen vaarallinen maalintekoyritys syntyi 57. minuutilla, kun Lahden vasen laituri Santeri Hostikka harhautteli itsensä vetopaikkaan, mutta Mika Hilander nappasi vedon varmasti kiinni.

Pelikellon näyttäessä 72. minuuttia Emile Paul Tendeng kaadettiin 20 metrin päässä Lahden maalista. Tuosta seuranneesta vapaapotkusta Tuure Siira laukoi upeasti pallon takakulmaan, 0-2 Ilvekselle.

0-2 maalin jälkeen Ilves keskittyi johtonsa varjelemiseen ja Lahti nosti miehiä ylös enemmän ja enemmän. Ilveksen tiukka joukkuepuolustus onnistui hienosti ja Lahtea ei päästetty hyville maalipaikoille. Mika Hilander viimeisenä lukkona hoiteli vähäiset tilanteet varmasti. Näin ottelu päättyi Ilveksen 2-0-voittoon.