vko.04 // 27.1.2017

Inter avasi cupin lohkovaiheen selvällä voitolla

Albion Ademi iski kaksi maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter aloitti kauden 2017 Suomen Cupin ottelut komealla 5-0 (2-0) -voitolla EIF:sta.

Koko ottelun kenttätapahtumia dominoineen Interin maaleista ottelussa vastasivat järjestyksessä Lucas Garcia, Benjamin Källman, Timo Furuholm ja kahdesti osunut ottelun lopussa osunut Albion Ademi.

Inter oli siis Javenture Areenalla pelatun ottelun herra ja hidalgo. Joukkue siirtyi johtoon jo yhdeksännellä minuutilla Lucas Garcian toimesta. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, josta argentiinalainen puski Kosta Manevin ohjauksen maaliin.

Seuraavan kerran Inter juhli maalia 28. minuutilla. Tällä kertaa maaliverkko heilutti läpijuoksun päätteeksi Benjamin Källman. Syötön toiseen Inter-osumaan tarjoili Julien Faubert.

Ensimmäisen jakson lopulla Interillä oli monta hyvää paikkaa maalintekoon, mutta yritykset menivät ohi tai sitten tiellä oli EIF-maalivahti Santeri Aaltonen.

Ottelun toisen jakson alku mentiin tasaisemmissa merkeissä. Ihan jakson alussa vierailla oli pari hyvää paikkaa maalintekoon, mutta Henrik Moisander oli maalilla mies paikallaan.

Inter sai taas pelin uomiinsa vaihtojen myötä. Toisella jaksolla joukkueen piikissä viilettäneet Timo Furuholm, Albion Ademi ja Guy Gnabouyou toivat vauhtia joukkueen pelaamiseen. Kolmikosta Furuholm pääsi 67. nokikkain Aaltosen kanssa. Inter-paitaan palannut hyökkääjä kiersi taidokkaasti EIF-vahdin ja vei kotijoukkueen kolmen maalin johtoon.

Ottelun lopussa Inter kaunisteli vielä numeroita. Albion Ademi laukoi itse hankkimansa rankkarin maaliin 84. minuutilla. Juuri varsinaisen peliajan lopulla Ademi karkasi vielä maalintekoon Guy Gnabouyoun syötöstä.