AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 14.11.2016

​Taipale Elon päävalmentajaksi – jatkaa myös KuPS:ssa

​Taipale Elon päävalmentajaksi – jatkaa myös KuPS:ssa

"Tepillä" on osin uudet haasteet edessä. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:ssa päättyneessä kaudessa useassa roolissa toiminut Tero Taipale valmentaa ensi kaudella Kuopion Eloa Nelosessa, mutta ei jätä KuPS:aakaan.

Nyt 43-vuotias Taipale rakentaa uraa valmentajana. Hän on ollut viime vuosina Kuopion Palloseuran Veikkausliigan joukkueessa kakkosvalmentajana sekä myös joukkueenjohtajana ja markkinointimiehenä.

Päävalmentajapesti Elossa on Taipaleelle uran ensimmäinen.

– Pannaan pallo keskelle ja aletaan pelloomaan. Sitähän tässä on luvassa, Taipale naurahtaa.

Kokeneen jalkapallomiehen mielestä nyt oli sopiva hetki vaihtaa neljän työn tekijästä hieman perheystävällisempään malliin. Valmennustehtävät KuPS:ssa eivät enää ensi kaudella jatku.

– Jatkan KuPS:ssa markkinointipäällikkönä. Elossa Nelosen valmentajana ei tarvitse käyttää niin paljon aikaa kuin vaikkapa KuPS:n kakkosena. Sinälläänkin hyppy tuli sopivaan saumaan, että KuPS:n uusi päävalmentaja Jani Honkavaara voi tuoda mukanaan omat miehensä, Taipale selvittää.

Taipale on valmentajana paria rästityötä vaille UEFA A -lisenssin mies.

– Ammattivalmentajatutkinto on edellytys valmentamiselle korkeammille tasoille.

Taipale aikoo myös pelata Elossa.

– Nelosessa ehdin olla hyvin mukana ja pystyn myös käymään kentällä pelaajavalmentajan roolissa, kun edestakaiset vaihdot ovat mahdollisia. Kolmosessa se ei esimerkiksi onnistuisi, Taipale tuumii.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia