AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 31.10.2016

​Malinen: "Ei voittaminen, vaan se että yritetään voittaa"

​Malinen: "Ei voittaminen, vaan se että yritetään voittaa"

Juha Malinen lupaa vielä yritteliäämmän RoPS:n ensi kaudelle. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen hämmästelee suomalaisen urheiluyleisön menestyssidonnaisuutta.

Yleisömäärissä RoPS ylsi kaudella 2016 kokolailla tavoitteeseensa noin 1800 katsojan keskiarvolla. Silti pientä pettymystä sen suhteen on havaittavissa. Tavoite oli kuitenkin maltillinen. Syitä on pohdittu ja niihin on paneuduttu.

- Tietenkin hurmoskauden jälkeen ajatus oli, että uudet katsojat, jotka silloin saimme Keskuskentälle, olisivat lähteneet seuraamaan meitä tälläkin kaudella. Mutta lukemat tarkoittavat, että viime kaudella innostuneet eivät tällä kaudella enää tulleet porteista sisään. Meissä oli jotakin, joka ei kiinnostanut, Malinen harmittelee.

- Suomalaisen urheiluyleisön yksi ongelmallinen asenne on se, että koko ajan pitäisi olla parempaa ja voittaa isommin. Mutta jokainen ymmärtää, ettei sellainen yhtälö voi pitkään toimia. Harva juhlii mestaruutta kauden jälkeen, saati seuraavana kautena kahta.

Samalla Malinen ottaa pallon myös joukkueen haltuun ja vakuuttaa, että kaudella 2017 katsottavaa riittää aiempaakin enemmän.

- Voittaminen ei saa olla se juttu, vaan se, että kentällä yritetään voittaa. Sen voin luvata, että ensi kauden joukkueella tulemme yrittämään vieläkin enemmän. Sen yrittämisen, RoPS:lle, Rovaniemelle, Lapille sekä viime kädessä koko Suomelle pelaamisen täytyy välittyä katsomoon saakka. Katsojien on pystyttävä kokemaan se tunne yhdessä joukkueen kanssa, Malinen lupaa.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue on vetäytynyt kauden päätyttyä ansaitulle lomille. Osa pelaajista palailee pikkuhiljaa kotiseuduilleen. Napapiirille jäävillä harjoitukset alkavat kevennettyinä marraskuun puolella. Ensi kausi käynnistyy kilpailujen osalta Suomen Cupin muodossa jo tammikuun lopulla.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia