AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 31.7.2016

Korkeakunnas: "Aika hyvin saatiin juoksutettua vastustajaa"

Korkeakunnas: "Aika hyvin saatiin juoksutettua vastustajaa"

Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti pelasi sateisena sunnuntaina sarjaa johtavan IFK Mariehamnin kanssa 1-1 –tasapelin.

Vierailijat siirtyivät jo pelin alkuhetkillä johtoon Amos Ekhalien maalilla. Lahti onnistui kuitenkin kirimään tasoihin ensimmäisellä puoliajalla, kun Santeri Hostikka pääsi siirtämään pallon maaliin Duarte Tammilehdon antaman vapaapotkun jälkitilanteesta.

Kuhnurien päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen, mutta kaipaili lisää maaleja omiltaan.

- Aika hyvin saatiin juoksutettua vastustajaa ja Hassan (Sesay) ja Bonilha pitivät hyvin leveyttä. Saatiin "Santtu" (Santeri Hostikka) ja Euller sinne taskuihin Rafaelin tueksi. Pelaaminen oli mielestäni aika hyvää ja sujuvaa, Korkeakunnas sanoo FC Lahden sivuilla.

- Oikeastaan nyt jäi jälleen kerran maalit tekemättä. Useampi paikkahan siinä oli. Eullerilla oli avopaikka, mistä hän on kahden viime viikon aikana tehnyt 50 maalia, mutta nyt ei mennyt. Vastustajan vastaiskut tulivat meidän huolimattomuudesta ja pienistä virheistä, "Toke" jatkaa.

Saarelaisten kärjessä viiletti tuttuun tapaan huippukautta pelaava Dever Orgill, joka oli jälleen kerran liukkaalla päällä. Lahtelaisten puolustus onnistui kuitenkin pitämään Orgillin maaleitta.

- Onhan toi Orgill tähän sarjaan ihan mahdoton jätkä. Pitää nostaa hattua meidän alakerralle, selvittiin aika hyvin kuitenkin, Korkeakunnas kehaisee.

Kuhnureiden maalinteko-ongelmat juontavat juurensa osaksi poissaoloista.

- Meillä viime aikoina hyökkäystehoja on syönyt se, että emme ole saaneet Hostikkaa ja (Jasse) Tuomista yhtä aikaa kentälle. Sitten vielä (Ivan) Solovjev lähti. He olivat alkukaudesta hyökkäyksemme profiilipelaajia. Tietysti se on muuttanut sitä meidän pelaamista, Korkeakunnas näkee.

Lahti koki reilu viikko sitten nöyryytyksen Seinäjoella, kun SJK pöllytti Lahtea lukemin 4-1. Alkuviikosta joukkue piti palaverin ja puheet onnistuttiin siirtämään teoiksi kentälle.

- Mielestäni tänään oli hyvä esitys. Kaikki se mitä keskusteltiin ja palaveerattiin, niin pojat vastasi hyvin huutoon. Meillä oli piirun verran maalipaikat mielestäni, mutta nyt on tyytyminen tähän, Korkeakunnas sanoo.

Korkeakunnas joutui viilaamaan kokoonpanoaan otteluun lyhyellä varoitusajalla, kun Boris Tatarille nousi kuume.

- Meillä kävi huonosti, kun viime hetkillä putosi vielä Tatar, jonka piti olla se kolmas toppari tänään. Jouduttiin vähän muokkaamaan sitä. Pakko sanoa, että Bonilha veti aika hyvin wing-backina, mitä ei ole hirveästi pelannut, Korkeakunnas kehuu Bonilhan tuurauskeikkaa.

Myös Bonilhan maanmies Euller sai maininnan pirteistä otteistaan.

- Ihan ilahtunut Eullerin panokseen. Oli nähtävissä taas vähän parempaa ja oli vaarallisempi, mitä on ollut viime aikoina, Korkeakunnas sanoo.


HJK-FC Lahti sunnuntaina 7.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia