vko.28 // 16.7.2016

KuPS haki täyden potin Kemistä (PS Kemi-KuPS 0-2)

KuPS tekee nousua liigataulukossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa KuPS voitti PS Kemin vieraskentällä 2-0.

Tasaisen väännön ratkaisi kaksi PS Kemin alakerran virhettä, joiden seurauksena Petteri Pennanen ja Juha Hakola iskivät KuPS:n maalit. Molemmat tilanteet syntyivät vääristä pelitilanneratkaisuista. PS Kemillä oli mahdollisuus pelata palloa ylöspäin, mutta pelivälinettä lähdettiin liikuttamaan alaspäin, johon KuPS vastasi tiukalla prässillä ja onnistui pallonriistoissa.

0-1 -maalissa Petteri Pennanen pääsi laukomaan takanurkkaan David Bitsindoun harhasyötön jälkeen. PS Kemin maalivahti Juhani Pennanen oli tilanteessa hieman myöhässä ja juuri pallon mentävän reiän verran väärin sijoittunutkin. Hiukan aiemmin KuPS:n Ilmari Niskanen oli laukonut tolppaan.

Toisessa maalissa Bitsindou rikkoi Petteri Pennasta tämän pallonriiston jälkeen ja Hakola sijoitti vapaapotkun vastustamattomasti ohi maalivahti Juhani Pennasen. Ennen tekemäänsä rikettä Bitsindou vetäisi purkupallon päin Ryan Gilligania, jolloin pallo pomppasi Petteri Pennasen jalkoihin.

Pennanen on ollut melkoinen peikko PS Kemille. Kuopiossa KuPS:n 2-0 -voitossa mies teki molemmat joukkueensa maalit. Tällä kertaa mies teki ensimmäisen ja hankki joukkueelleen toiseen maaliin johtaneen vapaapotkun.

KuPS oli avausjaksolla varsin tehokas, sillä joukkue sai upotettua verkkoon kaksi kolmesta maalia kohti suuntautuneesta laukauksestaan.

Toisella jaksolla PS Kemi hallitsi peliä ensimmäiset 25 minuuttia kuten avausjaksollakin, mutta ei onnistunut hyvistäkään paikoista. Muun muassa Billy Ions pääsi kolmesti puskemaan, mutta pallon viuhuivat ohi ja yli KuPS-maalin. 64. minuutilla Ions oli lähellä onnistumista, mutta laukoi tolppaan. Joona Veteli laukoi 51. minuutilla terävästi, mutta KuPS-puolustus sai jalkoja väliin.

PS Kemin hyvistä paikoista huolimatta KuPS oli lähempänä kolmatta maalia kuin kotijoukkue ensimmäistään. 60. minuutilla mustapukuisten tehomiehet Pennanen ja Hakola pääsivät nopeasta vastahyökkäyksestä karkuun kotijoukkueen kulmapotkutilanteen jälkeen. Varmalta näyttänyt maali tyrehtyi kuitenkin pilkkua hakeneen Hakolan heittäytymiseen ja keltaiseen korttiin.

Veikkausliigakierros jatkuu sunnuntaina otteluilla Ilves-HJK, FC Lahti-RoPS sekä PK-35 Vantaa-IFK Mariehamn.

Ilves-PS Kemi sunnuntaina 24.7. kello 18.30 Tammelan stadionilla ja VPS-KuPS maanantaina 25.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.