AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 10.6.2016

Hostikka puhkui tyytyväisyyttä: ”Hyvä peli”

Hostikka puhkui tyytyväisyyttä: ”Hyvä peli”

Santeri Hostikka pelaa ensimmäistä liigakauttaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti otti arvokkaan kotivoiton FC Interin kustannuksella torstaina Mikko Kuninkaan kaukolaukausmaalilla 1-0-lukemin.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Santeri Hostikka näki kotijoukkueen tekemisen toimineen niin ylös- kuin alaspäinkin pelattaessa.

- Mielestäni pelattiin melkein täysimittaisesti hyvä ottelu. Puolustettiin hyvin tiiviisti ja uskallettiin pitää hyökkäysalueellakin palloa. Saatiin sielläkin rakenneltua tilanteita, hyvä peli, Hostikka totesi.

Hostikka pelasi todellisessa lentokelissä ja harhautteli onnistuneesti Interin puolustajia lukemattomia kertoja.

- Oli tosi hyvä fiilis pelata tänään! Uusi kenttäkin niin siitä tuli hyvä fiilis. Ensimmäinen kolme tähteä tosiaan, tänään oli vaan hyvä päivä.

Ensimmäistä liigakauttaan pelaavaan nuorukaisen itseluottamus on kasvanut vastuun myötä.

- On tottunut tähän Veikkausliigaan. On saanut paljon pelejä ja vastuuta, siitä tulee paljon itseluottamusta. Koko ajan mitä enemmän pelaa, niin uskaltaa tehdä kentällä enemmän juttuja.

Torstaina sää oli varsin tuulinen. Ensimmäisen puoliajan Lahti joutui pelaamaan vahvaan vastatuuleen ja toisen puoliajan vastaavasti myötätuuleen.

- Totta kai kaikki ilmapallot jotka tulevat, ovat todella vaikeita arvioida. Maalipotkut jäivät heti puoleen kenttään. Pitää olla vain huolellinen, eikä laittaa sellaisia kukkupalloja, kun ne ovat vaikeita.

Ottelun ainokaisen iskeneen Kuninkaan osuma oli todellinen kaunokainen ja Hostikka sai kunnian seurata maalin syntyä parhailta paikoilta.

- Katselin siitä vierestä, ihan uskomaton pommi sinne alakulmaan. Katselin että lähteekö äijä vetämään tuosta, kun kuitenkin oli todella kaukana maalista. Pitää varmaan useammankin äijän lähteä vetämään tuolta, Hostikka kehui.

Lahti pelaa kymmenen päivän sisään neljä ottelua ja edessä on kolme vierasreissua. Hostikka uskoo joukkueen jaksavan läpi tiiviin rypistyksen.

- Nyt oli tuo maaottelutauko, sai hyvin akut ladattua ja nyt pystyy taas vetämään tiuhemman rypistyksen. Kyllä veikkaan, että äijillä riittää virtaa vetää tämä monta matsia lyhyen ajan sisään, Hostikka päätti.


PS Kemi-FC Lahti Sauvosaaren kentällä sunnuntaina 12.6. kello 13.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia